Banner

Visieontwikkeling geeft richting, rust en motivatie

25 februari 2021 | Door:  Ed Muller

Al 25 jaar begeleid ik als bedrijfsadviseur vele bedrijven uit het mkb. Interessant natuurlijk, want ik mag best stellen dat ik inmiddels van heel veel branches kennis heb en ook weet wat er speelt. In de afgelopen 10 jaar gaan de ontwikkelingen supersnel en dat vraagt veel van de mkb-ondernemer. Door allerlei externe en interne factoren is het lastig om alles bij te houden en ook nog eens goed te doen. Sommige ondernemers waar ik kom, zien door de bomen het bos niet meer. Ze zijn goed in hun vak, daarom zijn ze ooit ook gestart, en willen dat eigenlijk het liefst nog steeds doen. Alle “randzaken” geven vaak alleen maar zorgen en onrust.

Bedrijfscoach voor visieontwikkeling

In alle gevallen blijkt het inschakelen van een externe adviseur, of liever gezegd een bedrijfscoach, een confronterende, maar zeer welkome actie. De aanpak die ik met mijn team volg, brengt richting. Waardoor de onderneming en zeker ook de ondernemer zichzelf ontwikkelen met mooie prestaties als resultaat.

De aanpak start altijd met een visieontwikkeling traject, waarbij de toekomst van zowel de onderneming als de ondernemer wordt besproken en vastgesteld. Niet zelden heeft de betrokken ondernemer het in zijn of haar hoofd zitten, maar nu komt het een keer in een goede structuur op papier. En als “buitenstaanders” komen we met nieuwe inzichten, die verhelderend werken. Zo ontstaat er iets tastbaars. Een leidraad voor het bedrijf en de leiding.

Uit de praktijk: visieontwikkeling traject zorgt voor focus en rust

Wat uit de praktijk blijkt, is dat zo’n traject zorgt voor focus en rust, maar vooral voor motivatie. Zeker als het traject met een deel van de werknemers wordt doorlopen, springt dat eruit. Men ziet dit traject als een nieuwe start, met een actie lijst met doelen en met daadwerkelijke resultaten. Door het starten en uitvoeren van het traject kan een onderneming fikse sprongen vooruit maken en dan heb ik over alle facetten van het bedrijf.

Het blijft voor mij een kick om zo’n bedrijf, maar ook de betrokken ondernemer, te zien groeien. Dat je in de praktijk echt zaken ziet veranderen en verbeteren. Met een optimale organisatie met de juiste persoon op de juiste plek. Want dat is een belangrijk aspect van het hele traject, de visie waarmaken met een team wat dat kan. Een goed team is goud waard.

Strategisch advies voor het mkb: "Voor inzicht en vooruitzicht in jouw bedrijf"

Toe aan een verdere ontwikkeling als ondernemer en onderneming? Het bedrijfskundig team van Alfa staat voor jou klaar!  Onze bedrijfskundig adviseurs spreken de taal van de mkb'er, zijn resultaatgericht en streven naar verbeteringen op terreinen als structuur, werkplezier en rendement. Onder hun begeleiding maak je strategische keuzes, die vertaald worden in een concreet actieplan. Lees meer over de dienstverlening.

Ed Muller

Ed Muller

Bedrijfskundig adviseur mkb

088 2531113 | emuller@alfa.nl


Meer over Ed