Banner

Samenwerking Topsector Logistiek, Alfa Accountants en Adviseurs en Greenaumatic voor een concurrerende- en emissieloze logistiek

30 juni 2022 | Door:  Carol de Wit

Als ondernemer in de sector transport en logistiek heb je één zekerheid: de eisen die er aan je milieuprestaties worden gesteld, worden alleen maar strenger. Met de CO2-Impactscan had Alfa al een instrument ontwikkeld om de bewustwording rond het thema aan te wakkeren. In samenwerking met de Topsector Logistiek en Greenaumatic gaan we nog een stap verder door de CO2 impactscan te gebruiken voor het monitoren en het bespreken van optimalisatie in de keten.

Topsector Logistiek is het samenwerkingsverband tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden. De Topsector Logistiek is aangehaakt om ondernemers nog meer inzicht te geven in de mogelijkheden om de bedrijfsvoering te verduurzamen. Met Greenaumatic werkt Alfa al langer samen. Dat heeft geleid tot de lancering van de CO2 impactscan. Zo kunnen we ook op het gebied van milieu toegevoegde waarde creëren voor de sector transport en logistiek.

Waar de CO2 impactscan vooral een momentopname op basis van financiële informatie is, gaan we, in deze samenwerking met twee vooraanstaande transportondernemers, nu tussentijds al inzicht geven in hun uitstootprogressie. Ook is de output uitgebreider. Niet langer blijft de rapportage beperkt tot het dieselverbruik. Het rapport inventariseert ook de mogelijke impact van zendingen in de vorm van CO2-uitstoot. Deze informatie kan tevens dienen als assessment, voor het bespreken van reductiemaatregelen met jouw klanten en voor jouw interactie met Lean & Green omtrent verdere certificering.

Wil je meer weten over deze samenwerking?

Neem gerust contact op met je klantbeheerder of bel direct met Carol de Wit, sectormanager Transport en Logistiek: 088 253 1885.

Be a better business! - Greenaumatic

Over Topsector Logistiek - Topsector Logistiek

www.alfa.nl/transport

Carol de Wit

Carol de Wit

Sectormanager Transport en Logistiek

088 2531885 | caroldewit@alfa.nl


Meer over Carol