Ondernemersverhalen Barneveld

Zonder onze klanten is er geen Alfa Accountants & Adviseurs. Met juridisch, fiscaal en bedrijfskundig advies helpen wij  hen bij het ontwikkelen van hun ondernemingen. Periodiek lichten we een onderneming uit, waarin wij een kijkje achter de schermen krijgen. Ontdek hier de unieke verhalen van deze ondernemers.

Er zit geld in de grond van het buitengebied in Gelderland en Utrecht

Het Jan Wolleswinkel Fonds financiert initiatieven om het buitengebied leefbaar te houden en te verbreden. Dat kunnen hele brede initiatieven zijn.

Meer informatie over het Jan Wolleswinkel Fonds en de mogelijkheden vind je hier.

Inspelen op ontwikkelingen en een breed perspectief houden is een must in de huidige markt

Scan-air gespecialiseerd in klimaatsystemen. In 2017 overgenomen door Puck Hendriks en Wilbert Boon.  Scan-air gesprecialiseerd in klimaatsystemen voor de intensieve veehouderij. Maar inmiddels komen de afnemers ook buiten de sector. Het hele artikel lees je hier. 

Bedrijfsopvolging anders-dan-anders: oom Henk (47) en neef Marinus (28) beginnen kalverhouderij

"Boer heb ik altijd al willen worden. Maar het kwam er niet er niet van", zegt Marinus Hardeman. En dan komt het plan om samen met oom Henk van Brummelen een kalverhouderij te beginnen.

Lees meer over deze bedrijfsopvolging.

'Het werk komt van alle kanten' voor Bouwbedrijf Van Dasselaar en Van Dijk B.V.

Als hij een aantal bouwbedrijven van binnen heeft gezien, besluit Henk van Dasselaar dat het weleens genoeg is geweest. Inmiddels is Henk eigenaar van een mooi bouwbedrijf.

Het hele verhaal van Bouwbedrijf Van Dasselaar van Dijk B.V.  lees je hier verder.

Consumentenwebshop moet kalverhouder Gert Bos en collega's een beetje lucht geven

Zo'n 1500 vleeskalveren staan er het hele jaar op stal bij Gert en Jeanette Bos. Sinds vorig jaar is het aantal gegroeid. Toen zag de wereld er nog heel anders uit, zonder corona.

Lees het hele verhaal van Gert en Jeanette Bos hier.

Verhuizen naar Dalfsen, met hulp van... een accountant

Van 1100 vleeskalveren naar ruim 2600. Van Uddel naar Dalfsen. En van een administratiekantoor naar een accountantskantoor. Dat is in het kort het verhaal van Arno en Annie Pluim. Sinds half oktober vorig jaar zijn de twee de trotse eigenaren van ‘een supermooi vleeskalverenbedrijf’ aan de Veldweg 9a. Het klinkt als een hele omschakeling, maar Arno is er nuchter over. “Ik doe het hier makkelijker dan op het bedrijf in Uddel.”

Lees hier het verhaal van Arno en Annie Pluim

Ik kan aan de telefoon al horen wie er een prijsbeller is

Een beetje uit de hand gelopen hobby, noemt hij het zelf. Dat mag gerust een nogal bescheiden constatering worden genoemd. Want onderhand is het bouwen van kalverhokken een stevige tweede poot onder het bedrijf van Gijsbert en zoon Gijsbert Roseboom. (“Ja, mijn vader heette ook Gijsbert!”) Wat begon als een Hollands melkveehouderij, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met klandizie uit geheel Europa.

Lees hier het verhaal van Roseboom kalverhokken

De Espeterhoeve, trends in wonen

“De Espeterhoeve” is ruim 27 jaar geleden gestart met een bloemenatelier en is sindsdien uitgegroeid tot een begrip in de wijde omtrek van Barneveld. Een gezellige boerderij met alles voor je woning, met oog voor detail. Een bloemenspeciaalzaak en woondecoratiebedrijf. Daarnaast kun je bij “De Schenkerij” terecht voor een kopje koffie of thee met huisgemaakt gebak of een lunch.” Vertelt Hanny Krist-Beumer enthousiast. Samen met Erik van Harten is zij eigenaar van dit mooie bedrijf met 30 medewerkers.

Lees hier het verhaal van de Espeterhoeve

"Op de golfbanen kijken ze alweer uit naar de schaapskudde"

Veel toekomst zag hij niet in het gemengde boerenbedrijf van zijn ouders in Kootwijkerbroek. “Het was klein, maar grootschaliger wilde ik niet.” Maar wat dan? “Iets met schapen, dat zou ik wel leuk vinden”, laat Gert van de Bor een keer vallen tegen een vertegenwoordiger van een toeleverancier. Die, heel toevallig, wist ‘dat er zoiets te koop stond’. En zo kan het gebeuren dat Gert met echtgenote Miranda alweer tien jaar eigenaar is van de Grazerie, dat voor overheden terreinen beheert met schaapskuddes.

Lees het verhaal van de Grazerie

Bertho Gruppen verruilt staalconstructies voor vleeskalveren

Stilletjes was hij na zijn opleiding de bouw ingerold, werken in de staalconstructies. Een heel ander vak dan dat van zijn vader, die in de vleeskalverhouderij z’n brood verdient. Maar de agrarische sector bleef toch altijd trekken bij Bertho Gruppen. En op z’n dertigste mag hij zich nu vleeskalverhouder noemen. Samen met echtgenote Marijke (36) staat hij aan het hoofd van een bedrijf met elfhonderd dieren.

Lees hier het verhaal van Bertho en Marijke Gruppen

Testo, een onbekende naam die je elke dag tegen komt

Het is geen naam die bij de gemiddelde Nederlander een belletje doet rinkelen. En toch komt de consument een paar keer op een dag wel in aanraking met producten van Testo. Het bedrijf is ‘wereldmarktleider in meettechnologie’, staat er trots op de website. Een van de 34 dochterondernemingen van de Duitse fabrikant staat in Almere.

Lees hier het verhaal van Testo

Van vrachtwagenchauffeur naar rosévleesproducent

Omdat hij frustraties had rond de afvoer van de stierkalveren heeft melkveehouder Theo van Steeg besloten deze zelf tot een jaar aan te houden. Onder het label ‘Kalverliefde Nijkerk’ ligt het vlees in de eerste supermarkten. “Puur vlees is het, zonder toevoegingen. Je weet wat je eet, je voelt er lekkerder bij.”

Lees hier het verhaal over Kalverliefde Nijkerk

Als Piet Paulusma mooi weer voorspelt wordt het druk

Of we even geduld hebben. Eerst moet Gineke Kiezebrink twee tosti’s klaarmaken. “Een plateautje van sla, tomaat en komkommer, wat dressing en chilisaus, en dan de kaas en de ham. Hoe dat heet? Gewoon een tosti ham-kaas hoor. Aan gekke namen doen we hier niet!” Met diezelfde nuchterheid startte zij en echtgenoot Jan Willem de Priesnitzhoeve. Een succesverhaal in wording.

Lees hier het verhaal over familie Kiezebrink

Holland Jersey

Sinds vorig jaar staan er opvallende zwarte pakken melk en yoghurt bij Albert Heijn in het schap. ‘Holland Jersey’ heet het merk in duidelijk contrasterende pakken. De melk is afkomstig van Jersey koeien. Het is melk met meer proteïnen, vet en nog een paar andere bestanddelen. “We maken een goede groei door”, kan marketingmanager Toon Branbergen de balans van het eerste jaar opmaken.

Lees hier het verhaald van Holland Jersey

Braille Wegbewijzering

Het is een bedrijf dat met z’n eigen producten niet snel op de voorgrond treedt. Maar als toeleverancier voor tal van industrieën is Vrimon een onmisbare schakel. De specialist in CNC-draai- en freeswerk kent een opvallend gevarieerde orderportefeuille. Klanten weten het bedrijf letterlijk blind te vinden: dankzij de braille wegbewijzeringsbordjes die overal op NS-stations in Nederland staan.

Lees het verhaal van Vrimon

Schoonpannendak

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar wij zijn ruim 14 jaar specialist in het onderhouden van rietendaken, en toch was het voor ons een logische stap om pannendaken te gaan reinigen. Die constatering komt uit de mond van Boelie van Beek en Jeroen van Spijk van Rietbeheer.

Lees het hele verhaal over het schone dak

Speelpark & Maïsdoolhof Voorthuizen

Het zomerseizoen is nog ver weg. Maar bij Speelpark & Maisdoolhof Voorthuizen is van rust geen sprake. Op het erf wordt hard gewerkt aan de bouw van vijf recreatiewoningen. Het is de volgende loot aan de stam, na een camping, een maisdoolhof, een binnen- en buitenspeelplaats én een stierenmesterij. En dan komt er ook nog een winkel bij, lacht Wilma van Woudenbergh.

Lees het hele verhaal van het Speelpark & Maïsdoolhof Voorthuizen

Rondscharrelende zeugen en vleesvarkens

Al ruim dertig jaar loopt Dirk van Hierden tussen de varkens. Zeugen en vleesvarkens scharrelen rond op de drie locaties van de VOF Van Hierden. Sinds vorig jaar is een van die locaties, in het Friese Fochteloo, helemaal overgeschakeld op de biologische varkenshouderij. Een openbaring voor Dirk, zegt hij zelf. “Ik vind biologisch uiteindelijk nog beter bij mij passen dan de gangbare bedrijfsvoering.”

Lees hier het hele verhaal over de zeugen en vleesvarkens van VOF van Hierden

Eureco, marktleider in onderzoek van afvalstromen en grondstoffen

Een verhuizing brengt tal van keuzes en veranderingen met zich mee. Dat geldt ook voor het Terschuurse bedrijf Eureco, marktleider in onderzoek van afvalstromen en grondstoffen, dat volgend voorjaar verhuist naar Nijkerk. Directeur Peter van Verseveld vond in Alfa Accountants dé adviserende partner met expertise.

Lees het hele verhaal van Eureco

Burg  Bieren, de grootste bierwinkel van Nederland

Het is begin jaren negentig. Voor z’n werk - het onderhouden en plaatsen van silo’s bij boerenbedrijven - moet Jan van Wilgenburg regelmatig in België zijn. Als bierliefhebber mag hij graag even stoppen om wat pintekes mee naar huis in Ermelo te nemen. En als het aantal boeren begint te dalen, besluit Jan om van z’n hobby z’n werk te maken: hij begint een bierwinkel.

Lees het hele verhaal van Burg Bieren