Alfa Consultants begeleidt Allround Computer Service bij aansluiting Futureproof Group

1 februari 2023

Ruim 35 jaar geleden startte Harold de Bruijn de onderneming Allround Computer Service (ACS). Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een gerenommeerde ICT-dienstverlener met circa 20 medewerkers. “Met een schitterend klantenbestand met landelijke dekking is ACS na al die jaren nog steeds een begrip in het Westland” begint De Bruijn. Echter na 35 jaar is voor De Bruijn de tijd gekomen om het stokje over te dragen en in handen te leggen van een partij die de continuïteit en de toekomst van het bedrijf kan waarborgen.

Futureproof Group

De Bruijn gaat verder: “Deze partij is gevonden in Futureproof Group: een initiatief van participatiemaatschappij MKB Fonds en een solide samenwerking van ambitieuze ICT-dienstverleners met een bewezen trackrecord.” De bedrijven in de groep behouden hun identiteit en door natuurlijke kruisbestuiving helpen deze bedrijven elkaar verder. “ACS blijft onder haar eigen naam opereren en directeur Arno Kruijt blijft aan in zijn rol. ACS is onderdeel geworden van een groep van ICT-bedrijven die allemaal, net als ACS, actief zijn om de beste ICT-oplossingen voor hun klanten te realiseren. Met de Futureproof Group achter ACS kan nu beter worden ingespeeld op nieuwe ICT-ontwikkelingen en breder meegedacht worden in ICT-oplossingen. Alle medewerkers van ACS zetten het bedrijf voort met als doel te blijven meedenken met het future proof houden van de ICT van de klant. Ik ben trots om nu dit goede nieuws te kunnen vertellen en hoop dat de samenwerking elkaar versterkt.”

Intensief traject

Alfa Consultants is vanaf het begin betrokken geweest bij de totstandkoming van de transactie en begeleidde de verkoper. “Het dealteam bestond uit Frank van Ee, Mohamed Loukili, Toni di Addario en mijzelf”, vertelt Jonah van Ravenzwaaij, adviseur bij Alfa. “Een lang en intensief traject waarin alle verschillende disciplines aan bod zijn gekomen is nu tot een mooi einde gekomen.” Ook De Bruijn is tevreden over het verloop van de overdracht. “Het verliep anders dan ik in eerste instantie bedacht had. Tijdens het eerste onderzoek van Alfa bleken er veel geïnteresseerde partijen te zijn. Ik dacht dat wij met een groot regionaal ICT-bedrijf zouden fuseren, totdat ik zag dat er een mogelijkheid was dat ACS zijn eigen identiteit kon behouden en zich kon versterken en dat sprak mij erg aan!”

Belangrijke stap

Met het boekenonderzoek dacht De Bruijn dat Alfa en de koper geregeld naar ACS zouden komen om alles te bekijken en ‘in het archief te neuzen’, maar dat gebeurde buiten de deur. “Alfa heeft een aantal bijeenkomsten goed begeleid en mij aansluitend de nodige goede adviezen gegeven. Uiteindelijk moet je toch zelf de knoop doorhakken.” De Bruijn stond versteld wat er allemaal bij komt kijken om uiteindelijk tot een goed einde te komen. “Je ziet al snel iets over het hoofd, maar ik kan nu zeggen ‘met de ervaring van Alfa is dit een zorg minder’. Er is een belangrijke stap in het voortbestaan van ACS gemaakt, omdat we de continuïteit van de dienstverlening aan ACS klanten kunnen blijven garanderen, maar ook dat de dienstverlening van ACS mee blijft groeien met de ICT behoefte van de klant”, sluit De Bruijn tevreden af.

Wij wensen Roel Blomsma, Emiel Havinga en Arno Kruijt veel succes met de samenwerking!