Actualiteiten Alfa Consultants

Met subsidie thuis investeren in isolatie en HR++-glas

Met subsidie thuis investeren in isolatie en HR++-glas

10 juli 2019 | Jorian Blom

Na een tijdelijke stop gaat de subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) binnenkort weer open voor eigenaar-bewoners. De SEEH stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning energie te besparen door minimaal twee grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning uit te voeren. Je kunt de subsidie aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

Subsidie voor innovatie en samenwerking: de MIT-regeling

Subsidie voor innovatie en samenwerking: de MIT-regeling

15 mei 2019 | Jorian Blom

Ben je een mkb’er met een innovatief idee voor een nieuw product of dienst? En wil je dit samen met een andere mkb’er ontwikkelen? Vanaf 11 juni kun je weer een aanvraag indienen binnen de MIT-regeling. De regeling MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) stimuleert innovatie binnen het midden- en kleinbedrijf.

WBSO-subsidie aantoonbaar effectieve innovatieregeling

WBSO-subsidie aantoonbaar effectieve innovatieregeling

30 april 2019 | Jorian Blom

De WBSO is veruit de belangrijkste innovatieregeling in Nederland. WBSO staat voor Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk. De subsidieadviseurs van Alfa Consultants begeleiden al vele jaren diverse (mkb-)ondernemingen met het aanvragen, uitvoeren en correct vaststellen van de WBSO-regeling. Plannen om te innoveren? Alfa kan ook jou van dienst zijn.

De zaak verkopen? Pas op met vuistregels!

De zaak verkopen? Pas op met vuistregels!

16 april 2019 | Wilco Dokman

Het verkopen van een bedrijf is voor de meeste ondernemers geen dagelijkse bezigheid. Informatie inwinnen via een zoekmachine is een vaak gebruikte start. De zoekterm ‘wat is mijn onderneming waard’ geeft circa negen miljoen hits. Bovenaan kom je gelijk vuistregels omtrent waarde tegen. Eén keer de omzet, tien keer het resultaat of vijf keer EBITDA. Vaak gaan deze vuistregels, ook wel multiples genoemd, een eigen leven leiden. Hoewel praktisch handig, kleven aan het gebruik van vuistregels ook risico’s.

Alfa nu ook als matchmaker actief voor BOVAG

Alfa nu ook als matchmaker actief voor BOVAG

3 april 2019 | Christiaan Buis

Begin februari lanceerde Alfa een eigen platform om potentiële kopers en verkopers bij elkaar te brengen. De activiteiten op het gebied van matchmaking krijgen nu een extra boost. Brancheorganisatie BOVAG gaat het koppelen van vraag en aanbod bij auto- en caravanbedrijven en fietsenwinkels bij Alfa onderbrengen.

Op zoek naar de ideale koper voor jouw onderneming?

Op zoek naar de ideale koper voor jouw onderneming?

3 april 2019 | Bas van Loo

In tijden van economische voorspoed zijn er voor de gemiddelde mkb-ondernemer twee zekerheden: het verkopen van de eigen onderneming wordt aantrekkelijker en kwalitatief personeel wordt schaars. Door aandelen te verkopen aan medewerkers binnen de organisatie heb je én die koper én houd je goede mensen binnenboord. Maar is medewerkersparticipatie ook de meest verstandige keuze of is er een alternatief?

Waardebepaling van je onderneming: hoe werkt dat?

Waardebepaling van je onderneming: hoe werkt dat?

2 april 2019 | Dion Tops

Ben je van plan je bedrijf te verkopen? Of overweeg je een ander bedrijf te kopen? Wellicht ben je geïnteresseerd in wat de onderneming waard is omwille van bijvoorbeeld financiële planning en/of overdracht binnen de familie? In dit artikel gaan we verder in op hoe het bepalen van de waarde van de (aandelen van de) onderneming in zijn werk gaat.

Drie financieringsinstrumenten voor startups en mkb verlengd

Drie financieringsinstrumenten voor startups en mkb verlengd

25 maart 2019 | Henk Ruitenberg

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat verlengt enkele belangrijke financieringsinstrumenten. De regelingen vergroten het aanbod van risicokapitaal voor ondernemingen. Zo wil het ministerie startups en andere innovatieve en groeiende ondernemers helpen aan financiering die zij anders niet kunnen krijgen. Sinds de introductie van de instrumenten zijn ongeveer duizend Nederlandse ondernemingen met behulp ervan gefinancierd.

De intentieovereenkomst bij bedrijfsaan- en verkoop: let op!

De intentieovereenkomst bij bedrijfsaan- en verkoop: let op!

4 maart 2019 | Christiaan Buis

Onderhandel je over de aan- of verkoop van een onderneming? Dan is het gebruikelijk de eerste afspraken vroegtijdig vast te leggen in een zogenaamde intentieovereenkomst. Later volgt de koopovereenkomst die de transactie uitgebreid vastlegt, maar niet altijd. Wat is de juridische status van een intentieovereenkomst? Schept deze verplichtingen voor beide partijen, die voor de rechtbank zijn af te dwingen? En hoe zet je een intentieverklaring nuttig in om je doel te bereiken?