Berekening van de innovatiebox

Ontwikkel je binnen je bedrijf nieuwe innovatieve producten, diensten of processen en behaal je hiermee winsten? Heb je voor deze innovaties WBSO aangevraagd en verkregen? Dan kom je misschien in aanmerking voor korting op de vennootschapsbelasting via de innovatiebox. De innovatiebox zorgt namelijk voor een effectieve verlaging van de vennootschapsbelasting naar 9 procent  (2021) voor winsten uit de innovatieve activiteiten. Met een regulier belastingtarief van 25 procent is dit een belastingverlaging van ruim 60 procent (2021). Alfa neemt je graag mee in de mogelijkheden en ondersteunt je bij al je vragen.

Het doel van de innovatiebox is het ondersteunen en stimuleren van bedrijven die door innovatie onderscheidend willen zijn. Daarmee wordt tevens het Nederlandse vestigingsklimaat voor innovatieve bedrijven verbeterd en blijft deze interessant. Dit alles is weer goed voor de werkgelegenheid en de concurrentiepositie van Nederland.

Samengevat

Wil je in aanmerking komen voor korting op de vennootschapsbelasting via de innovatiebox, dan is het volgende goed om te weten:

Voorwaarden innovatiebox

Om in aanmerking te komen voor de innovatiebox moet echter wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. We zetten ze graag voor je op een rij:

Forfaitaire innovatiebox

Om ook kleine en middelgrote bedrijven te laten profiteren van de innovatiebox is de forfaitaire toepassing van de regeling ingevoerd. Het innovatiebox-voordeel wordt dan berekend op basis van een forfait in plaats van de werkelijke cijfers. Hiermee kan toch van het belastingvoordeel worden geprofiteerd zonder grote administratieve lasten.

Om de forfaitaire innovatiebox te mogen toepassen moet je echter wel aan alle reguliere voorwaarden van de innovatiebox voldoen. De toetsing en vastlegging hiervan is ook in dit geval van even groot belang. Lees meer over de forfaitaire innovatiebox.

Expertteam Alfa

Het aanvragen, verkrijgen, toepassen en behouden van de innovatiebox is specialistisch werk. Om deze reden heeft Alfa ervoor gekozen om een expertteam op te richten op het gebied van de innovatiebox. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit leveren die vereist is om een innovatiebox-traject optimaal te doorlopen en succesvol af te ronden. Neem contact met ons op via innovatiebox@alfa.nl .

Laatste artikelen over de innovatiebox

De innovatiebox: leuker kunnen we het wel maken!
Laagdrempelige forfaitaire innovatiebox voor het mkb
Maak gebruik van de innovatiebox, juist nu
Bekijk een rekenvoorbeeld van de innovatiebox