Benut de Innovatiebox op weg naar innovatie en succes

Ben je actief bezig met het ontwikkelen van nieuwe, innovatieve producten, diensten, of processen in uw bedrijf en levert dit winst op? Als u al gebruikmaakt van de WBSO-regeling voor deze innovaties, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een aantrekkelijke korting op de vennootschapsbelasting via de Innovatiebox. De Innovatiebox verlaagt namelijk het vennootschapsbelastingtarief naar slechts 9 procent voor winsten die voortkomen uit deze innovatieve activiteiten, in vergelijking met het reguliere belastingtarief van 25 procent. Dit betekent een belastingvermindering van ruim 60 procent!

Wat is het doel van de Innovatiebox?

De Innovatiebox heeft als doel bedrijven te ondersteunen die zich willen onderscheiden door innovatie. Dit verbetert tevens het vestigingsklimaat voor innovatieve bedrijven in Nederland, wat positief is voor werkgelegenheid en de concurrentiepositie van ons land.

Wat je moet weten over de Innovatiebox

Voorwaarden voor de Innovatiebox

Om in aanmerking te komen voor de Innovatiebox, moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

Forfaitaire Innovatiebox

Om het mkb meer te laten profiteren van de Innovatiebox, is er een forfaitaire toepassing geïntroduceerd. Dit betekent dat het voordeel van de Innovatiebox wordt berekend op basis van een vastgesteld forfait, wat administratieve lasten vermindert. Om de forfaitaire Innovatiebox te mogen toepassen moet je echter wel aan alle reguliere voorwaarden van de Innovatiebox voldoen. De toetsing en vastlegging hiervan is ook in dit geval van even groot belang.

Expertteam Alfa

Het aanvragen, verkrijgen, toepassen en behouden van de Innovatiebox vereist specialistische kennis. Daarom heeft Alfa Accountants en Adviseurs een expertteam van in de Innovatiebox gespecialiseerde fiscalisten opgericht om u optimaal te ondersteunen en succesvol door het Innovatiebox-traject te loodsen. Neem contact met ons op via subsidieadvies@alfa.nl of bel 088-2533242 voor meer informatie.

“Innovatie is de sleutel tot groei en succes. Met de Innovatiebox helpen we je verder met innovatief en succesvol ondernemerschap.”

Laatste artikelen over de innovatiebox

De Innovatiebox: leuker kunnen we het wel maken!
Laagdrempelige forfaitaire innovatiebox voor het mkb
Maak gebruik van de innovatiebox, juist nu
Bekijk een rekenvoorbeeld van de innovatiebox