Verlaag kosten en verhoog innovatie: kies voor de WBSO-subsidie!

Ben je op zoek naar manieren om innovatie in je bedrijf te stimuleren en te ondersteunen? De Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) is een fiscale stimuleringsregeling die je kan helpen bij het realiseren van je innovatiedoelen. Deze regeling biedt financiële ondersteuning door een deel van de loonkosten en kosten voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O) te compenseren. Dit betekent dat je als ondernemer minder loonheffing hoeft af te dragen, waardoor je meer ruimte hebt om te investeren in R&D-activiteiten. Alfa kan de gehele WBSO aanvraag van A tot Z voor je verzorgen.

Wat is de WBSO?

De WBSO is bedoeld om innovatie te bevorderen in Nederlandse bedrijven en geldt voor zowel bedrijven als zelfstandige ondernemers. Het stelt je in staat om een deel van je loonkosten en kosten voor S&O-werkzaamheden te verrekenen. Als je werknemers hebt die betrokken zijn bij S&O-werkzaamheden, kun je via de WBSO aanzienlijk besparen op loonheffing. Zelfstandige ondernemers die voldoen aan bepaalde criteria kunnen ook profiteren van deze regeling.

Voor wie geldt de WBSO?

Zowel grote bedrijven als kleine ondernemingen kunnen profiteren van de voordelen van de WBSO. Als je werknemers hebt die zich bezighouden met technische innovatie, nieuwe producten, productieprocessen of technisch-wetenschappelijk onderzoek, kom je mogelijk in aanmerking. De ontwikkeling hoeft niet wereldschokkend te zijn, maar enkel nieuw voor jóuw organisatie. Dat deze innovatie al bij een ander bedrijf is toegepast, is dus geen enkel probleem.

Wat levert de WBSO op voor je bedrijf?

Meer weten?

Onze subsidieadviseurs hebben uitgebreide ervaring in het indienen van succesvolle WBSO-aanvragen. De subsidieadviseurs van Alfa dienen jaarlijks vele WBSO-aanvragen in, daardoor weten we wat wel of niet onder de WBSO valt. Een WBSO-aanvraag moet daarnaast specifiek en bondig zijn, iets wat bij complexere projecten lastig kan zijn.

Wil je nagaan of jouw innovatie of S&O activiteiten binnen de regeling passen? Of wil je weten wat de WBSO jou financieel kan opleveren? Neem dan contact op met onze adviseurs via telefoonnummer 088-2533242 of stuur een e-mail naar subsidieadvies@alfa.nl. We staan klaar om je verder te helpen!