Banner

Elektrificatie van je wagenpark is niet meer een ‘ver van je bed show’.

2 augustus 2022 | Door:  Carol de Wit

Voor de éne transportondernemer is verduurzaming nog geen belangrijk onderwerp en de andere ondernemer is hier dagelijks mee bezig. Steeds meer transportondernemers zijn bezig met verduurzaming omdat ondernemen in de grote steden steeds moeilijker wordt. Ook CO2-beprijzing komt steeds dichterbij en spoort ondernemers aan in het nu al nemen van besparende maatregelen. Om inzicht te krijgen in de potentiële CO2-reductie moet je eerst inzicht krijgen in de huidige CO2-uitstoot van je wagenpark.

Transportbedrijven zijn nog terughoudend met investeringen in elektrisch rijden. Voor het mkb zal het elektrificeren van het wagenpark echter een kwestie van tijd zijn. Het aanschaffen van een nieuwe vrachtwagen en daarmee verduurzamen is een van de doelen in het Klimaatakkoord. Maar ondernemers hebben de afgelopen jaren veel voor hun kiezen gehad. De gevolgen van de coronacrisis en de huidige oorlog in Oekraïne kunnen gevolgen hebben voor het bestaansrecht van hun organisatie en/of hun financiële reikwijdte. Het is belangrijk om goed in kaart te hebben hoe je ervoor staat en hoe je kunt anticiperen op de toekomst.

CO2-impactscan

Alfa heeft de handen ineengeslagen met het bedrijf Greenaumatic. Greenaumatic haalt duurzame cijfers met slimme software boven tafel door middel van een CO2-impactscan. Met de CO2-impactscan heb je snel inzicht in je uitstoot en het toekomstige effect op het financiële rendement van jouw onderneming. De CO2-impactscan kost 200 euro exclusief btw. Je klantbeheerder kan op basis van deze scan je verder helpen bij het bekijken van de toekomstbestendigheid van jouw bedrijf en je ondersteunen bij mogelijke subsidieaanvragen.

Ja, ik wil een CO2-impactscan aanvragen

Meer info

Wil je meer weten over de CO2-impactscan, neem dan contact op met je klantbeheerder van Alfa. Ben je nog geen klant, maar heb je interesse? Neem dan gerust contact op met onze sectormanager Transport en Logistiek, Carol de Wit via telefoon 088 253 1885 of email caroldewit@alfa.nl. Ook voor andere vragen helpen we je graag! Met 35 vestigingen in Nederland zijn we ‘Overal dichtbij’.

Carol de Wit

Carol de Wit

Sectormanager Transport en Logistiek

088 2531885 | caroldewit@alfa.nl


Meer over Carol