Dat Alfa mensgericht is gaf de doorslag om hier te gaan werken

10 november 2021 | Door:  Denise van der Wilt

Niet iedere medewerker van Alfa wist in de wieg al dat hij of zij later ‘iets’ in de accountancy wilde gaan doen. Soms is het een eerdere studie of werkervaring die het laatste zetje geeft. Zoals bij Denise van der Wilt. Al zijn er weinig collega’s bij Alfa die ervaring hebben op het gebied waar zij ooit in begon: verloskunde. Inmiddels is de dertigjarige Groningse vier dagen per week aan de slag in het kantoor aan het Stadspark als junior fiscaal adviseur.

Aan de Rijksuniversiteit legt Denise de laatste hand aan haar studie fiscaal recht. Nee, de combinatie van studie en werk zat niet in de planning, zegt ze op een donderdagmiddag in het kantoor aan de Rozenburglaan. “Ik dacht altijd: zonder bachelordiploma kan ik nog niet solliciteren. Via de studievereniging kwam ik in maart in aanraking met Alfa. Ik had een gesprek met recruiter Tim Baakman en fiscalist Mike van der Wekken. Dat was een heel leuk gesprek. Ik had me al vóór het gesprek verdiept in Alfa en erna dacht ik: dat is mijn kantoor! Tim zei aan het einde van het gesprek: stuur me maar een mailtje als je contact wilt met kantoor Groningen. Maar ik dacht dat het pas zin zou hebben als ik met mijn master was begonnen. Totdat ik via Linkedin een berichtje kreeg van fiscaal adviseur Hellen Boom: of ik interesse had in deze functie van junior fiscaal adviseur.”

Verloskunde studeren

Inmiddels werkt Denise sinds 1 september vier dagen in de week op ‘haar’ kantoor. “En ik woon ook nog eens in de buurt van het Stadspark. Ik fiets ’s morgens het park door en ik ben bij Alfa. Een heel mooie route.”

Het is een heel andere wereld dan degene waar ze ooit voor studeerde, die van de verloskunde. Denise: “Ja, het is een gigantisch verschil. Hoe dat komt? Ik ben zelf veelzijdig, veel dingen vind ik leuk. Ik heb ook jaren in de horeca en als medewerker klantenservice bij de Belastingdienst gewerkt. Daar kwam ik in aanraking met wet- en regelgeving. Ik ontdekte dat ik dat heel leuk vond en ook dat ik meer uitdaging wilde.”

Door die ervaring besluit Denise rechten te gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen. Aan het einde van het eerste jaar komt ze in aanraking met fiscaal recht. “Dat had meteen mijn interesse. Er komt veel jurisprudentie aan te pas, het is veel uitzoekwerk en dat vind ik erg leuk.”

Fantastische combinatie

En dat uitzoekwerk kan ze meteen in de praktijk brengen, in haar eerste weken bij Alfa. Een tussenbalans: “Ik doe van alles wat. Heel veel uitzoekklusjes, maar ook aangiftes of overeenkomsten opstellen. Ik vind het een fantastische combinatie, vier dagen werken en een dag studeren. Ik heb maar één vak per blok, dus het is goed te doen. Het liefst zou je alles meteen willen weten bij Alfa, maar dat kan nu nog niet. Zeker die eerste week kwam ik helemaal stuk thuis. Je krijgt zóveel nieuwe informatie.”

Geen tachtig uur per week

“Wat voor mij de doorslag heeft gegeven om hier te gaan werken is dat Alfa een heel mensgericht bedrijf is. Ja, dat vind ik belangrijk. Als je je ergens op je plek voelt maakt het niet eens zoveel meer uit wat voor werk je doet. Het is bij Alfa niet dat je tachtig uur per week moet werken en dingen morgen per se af moeten. Je hebt ook nog een leven daarnaast, geeft Alfa aan. En dat merkte ik ook al toen ik hier binnenkwam. Iedereen is hier zo aardig, zo vriendelijk, zo belangstellend.”

Gek op koken

Met kat Jackie thuis kan ze rustig op adem komen. Of de voorbereidingen doen voor een culinair avondje. “Ik  ben gek op koken en uit eten gaan met vrienden.” Lachend: “Maar ik moet wel oppassen. Ik ben niet zo’n sportief type dus ik moet me er echt toe zetten om drie keer per week een workout te doen of een rondje te gaan hardlopen.”

Denise van der Wilt

Denise van der Wilt

Junior fiscaal adviseur

088 2531613 | dvdwilt@alfa.nl


Meer over Denise