Actualiteiten Assen

Bijeenkomst 'Melk als financiële motor'

Bijeenkomst 'Melk als financiële motor'

16 april 2019 | Bauke Nieuwenhuis

De uitdagingen in de melkveehouderij worden groter. Enerzijds door de toename van verschillende zuivelstromen en anderzijds door de hoge financieringsdruk als gevolg van dure productiefactoren en aangescherpt financieringsbeleid. Daarnaast zijn er diverse fiscale aandachtspunten om de kasstromen optimaal in je bedrijf in te zetten. Daarom organiseren wij voor jou een informatiebijeenkomst om je bij te praten over de ontwikkelingen.

Subsidie innovatie en verduurzaming in Drenthe

Subsidie innovatie en verduurzaming in Drenthe

11 april 2019 | Herald Aalderink

Agrariërs in Drenthe, die willen innoveren of hun bedrijf willen moderniseren, kunnen hiervoor van maandag 8 april tot en met vrijdag 17 mei 2019 subsidie aanvragen. De provincie Drenthe stelt voor deze openstelling een bedrag van 2 miljoen euro beschikbaar. De regeling is alleen bedoeld voor agrarische bedrijven. Het doel is investeringen, die bijdragen aan onder andere een verbetering van het milieu, klimaat, dierenwelzijn en volks- en diergezondheid te stimuleren.

Machines voor de palletindustrie, een houten gat in de markt

Machines voor de palletindustrie, een houten gat in de markt

1 april 2019 | Ronny van Loo

We hoeven niet lang te zoeken naar de reden waarom financial manager Gerjan Soede van NoTech samenwerkt met Alfa. Datzelfde accountantskantoor was ruim tien jaar lang zijn werkgever. Eerst als assistent-accountant, later als bedrijfskundig adviseur. Maar de nieuwsgierigheid naar de andere kant van de tafel won het: sinds februari 2018 werkt hij voor zijn vroegere klant. De onderneming met Zweedse wortels maakt machines voor de productie en reparatie van houten pallets. In... Emmen.

Noaberschap, Rentmeesterschap en trots

Noaberschap, Rentmeesterschap en trots

29 maart 2019 | Carl Drenth

Ontwikkelingen gaan snel en daarover gaan we graag in gesprek met onze klanten en relaties. We willen graag inspelen op jouw behoeften en ook pro-actief adviseren als wij dit nodig achten. En omgekeerd kunnen we ook weer van jou leren. Ik ben in ieder geval trots op de bedrijven waarvoor wij mogen werken. In dit bericht neem ik jullie graag mee en vertel ik waarom ik trots ben!

“Iedereen verklaarde ons voor gek met die oogstmachine”

“Iedereen verklaarde ons voor gek met die oogstmachine”

4 maart 2019 | Lammert Hagenauw

‘Sinds hij kan praten’ wist Marco Daling al dat hij boer wilde worden. Op z’n 33ste is er nog niks van zijn enthousiasme geblust. De maatschap die hij samen met zijn vrouw en ouders , heeft ondertussen 148 hectare te onderhouden. “De ambitie om het grootste bedrijf te worden hebben we niet. Wel het mooiste bedrijf.”

 Leer meer sociaal ondernemen

Leer meer sociaal ondernemen

4 maart 2019 | Carl Drenth

De wereld verbeteren met je bedrijf. Leer meer van sociaal ondernemers in vijf stappen en zes maanden.

Ben je nog wel ‘in control’?

Ben je nog wel ‘in control’?

1 maart 2019 | Patrick Grit

Tegenwoordig wil iedere organisatie ‘in control’ zijn. Maar wat betekent dit eigenlijk; kan er dan niets meer fout gaan of wil je anderen geruststellen dat het bij jouw organisatie wel goed zit? Of wil je gewoon goed kunnen slapen als verantwoordelijke?

VIA machtiging voor aangifte 2018 werkt in je voordeel

VIA machtiging voor aangifte 2018 werkt in je voordeel

20 februari 2019 | Sabine Rozeboom

Alfa heeft op12 februari voor al haar klanten de VIA machtiging 2018 bij de Belastingdienst aangevraagd. In dit artikel leggen wij kort uit wat de VIA machtiging is, wat wij met deze machtiging doen en hoe je de machtiging kunt activeren.

“Er is toekomst als we tussen de regels kunnen doorfietsen”

“Er is toekomst als we tussen de regels kunnen doorfietsen”

1 februari 2019 | Harm Nijdam

Exact een half jaar hield hij het uit op kantoor. Maar inmiddels staat Gerben de Haan samen met broer Jannes, vader, en oom aan het hoofd van het eigen melkveebedrijf in Den Horn, onder de rook van Groningen. Jannes en Gerben zijn overtuigd dat de melkveehouderij toekomst heeft. Het huidige aantal van 165 koeien moet over niet al te lange tijd naar de 200 gaan.