Actualiteiten Assen

Autobelasting: fiscale regels voor de auto van de zaak

Autobelasting: fiscale regels voor de auto van de zaak

1 juli 2019 | Erwin de Rijke

Een veel besproken onderwerp in ondernemerskringen is de auto van de zaak. Bij menig verjaardagsfeestje staat dit op de agenda. Ook op de commerciële clubs worden er tijdens de borrel creatieve oplossingen bedacht om fiscaal vriendelijk in een mooie auto van de zaak te rijden.

Ondernemers delen kennis

Ondernemers delen kennis

28 juni 2019 | Carl Drenth

Ondernemers spelen een belangrijke rol in het werk van ZOA.

“Als het in China tegenzit, merken wij het ook in de bollen”

“Als het in China tegenzit, merken wij het ook in de bollen”

3 juni 2019 | Ronny van Loo

Bollen, bollen en nog eens bollen. En niet een paar, maar bij Veninga Hijken zijn ze gewend om in miljoenen te rekenen. Sinds 1988 is het bedrijf tussen Beilen en Smilde uitgegroeid tot een van de grotere leveranciers van lelie- en tulpenbollen. En met Jennie Veninga hebben we niet alleen met één van de oprichters te maken - samen met echtgenoot Gert - maar ook met... een voormalige Alfa-collega.

Schenking van jou, schenking van mij, schenking van ons allebei?

Schenking van jou, schenking van mij, schenking van ons allebei?

3 juni 2019 | Gera van der Velde

Wanneer een echtgenoot een schenking ontvangt, komt het regelmatig voor dat deze schenking binnen een huwelijk wordt gebruikt om kosten van de huishouding te voldoen. Onder kosten van de huishouding vallen bijvoorbeeld ook vakanties. Bij huwelijken gesloten na 1 januari 2018 vallen schenkingen niet langer automatisch in de huwelijkse gemeenschap. Voor 1 januari 2018 kon dit geregeld worden in huwelijkse voorwaarden. Wanneer echtgenoten gaan scheiden, speelt de vraag wat er moet gebeuren met het schenkingsbedrag wanneer dit bedrag ‘op’ is. De Hoge Raad heeft zich hierover recent uitgelaten.

Open dag melkveebedrijf Ballingheim

Open dag melkveebedrijf Ballingheim

28 mei 2019 | Harm Nijdam

Op vrijdag 14 juni 2019 organiseert DLV advies een open dag. Van 11.00 tot 18.00 uur bent u welkom aan de Damsterweg 4 in Holwierde.

Tuinieren met een robot of een app

Tuinieren met een robot of een app

1 mei 2019 | Berry Kramer

Het KNMI hoeft maar een paar dagen mooi weer te voorspellen in het voorjaar of het is alle hens aan dek bij Bosma Tuinmachines. Vlak voor de paasdagen is het hoogseizoen aan de Rijksweg 42 in Smilde. Woekeren met de ruimte is het in ieder geval niet meer, sinds Bosma begin maart vijftig meter is opgeschoven. Het is niet alleen een paradijs voor iedereen die - particulier of professioneel - in de tuin werkt. Ook Gereedschappen, diervoeders, hengelsportartikelen, werkkleding/schoeisel en hogedrukreinigers hebben er de ruimte.

Informatieplicht Energiebesparing

Informatieplicht Energiebesparing

29 april 2019 | Patrick Grit

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen die jaarlijks vanaf 50.000 kWh elektriciteit en 25.000 m3 aardgas verbruiken om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit jaar zijn er een aantal veranderingen in deze regelgeving doorgevoerd.

Subsidie innovatie en verduurzaming in Drenthe

Subsidie innovatie en verduurzaming in Drenthe

11 april 2019 | Herald Aalderink

Agrariërs in Drenthe, die willen innoveren of hun bedrijf willen moderniseren, kunnen hiervoor van maandag 8 april tot en met vrijdag 17 mei 2019 subsidie aanvragen. De provincie Drenthe stelt voor deze openstelling een bedrag van 2 miljoen euro beschikbaar. De regeling is alleen bedoeld voor agrarische bedrijven. Het doel is investeringen, die bijdragen aan onder andere een verbetering van het milieu, klimaat, dierenwelzijn en volks- en diergezondheid te stimuleren.

Machines voor de palletindustrie, een houten gat in de markt

Machines voor de palletindustrie, een houten gat in de markt

1 april 2019 | Ronny van Loo

We hoeven niet lang te zoeken naar de reden waarom financial manager Gerjan Soede van NoTech samenwerkt met Alfa. Datzelfde accountantskantoor was ruim tien jaar lang zijn werkgever. Eerst als assistent-accountant, later als bedrijfskundig adviseur. Maar de nieuwsgierigheid naar de andere kant van de tafel won het: sinds februari 2018 werkt hij voor zijn vroegere klant. De onderneming met Zweedse wortels maakt machines voor de productie en reparatie van houten pallets. In... Emmen.