Sociaal ondernemerschap

Alfa is een mensgerichte organisatie, die B Corp-gecertificeerd is. We zien dat bedrijven meer kunnen doen om toekomstbestendig te worden en helpen jou dan ook graag de juiste balans te vinden tussen people, planet, profit en pleasure. Hoe ga je bijvoorbeeld met medewerkers om? Waar haal je je producten vandaan? Hoe heb je je bedrijf ingericht als het gaat om inkoop? En waar haal je eigenlijk plezier uit? Allemaal vragen die met de dag relevanter worden.

B Corp

Sinds 2014 mogen we onszelf een B Corp noemen en maken we deel uit van een groot internationaal netwerk van duurzame bedrijven, die geloven in een economie waarin bedrijven een instrument zijn om goed te doen. De verandering waar we in de wereld naar zoeken, zal bij ons zelf vandaan moeten komen. Dat kan alleen als we ons realiseren dat we afhankelijk van elkaar zijn.

> Bekijk hier onze Verklaring van Verbondenheid

Projecten, initiatieven en sponsoring

We vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Daarom zijn we aangesloten bij diverse initiatieven, sponsoren we lokale verenigingen en steunen we een aantal goede doelen, waaronder initiatieven van onze eigen medewerkers.

Zoa

Bij het zoeken van zijn eigen balans tussen people, planet, profit en pleasure is directeur Carl sinds 2011 betrokken bij ZOA. Als vrijwilliger reist hij voor projecten af naar Burundi en andere delen van Afrika en het Midden-Oosten voor de controle op geldstromen. 

De projecten in Burundi gaan uit van de principes van empowerment, werken vanuit een geïntegreerd plan en samenwerking. 

Boeren-Box

Een skybox waar ruim zestig nuchtere, trotse, Groningse ondernemers, gelieerd aan de agrarische bedrijfstak, elkaar ontmoeten in een informele en typisch Groningse sfeer. In vijf jaar is de Boeren-Box uitgegroeid tot een van de grootste skyboxen van de Trots van het Noorden.

Impact Noord

Impact Noord is de ondernemersvereniging van Noord-Nederland voor impactondernemers. Ze zien, net als wij, ondernemerschap als dé manier om tot innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen te komen. Directeur Carl is nauw betrokken sinds de oprichting en vervult op dit moment de rol van penningmeester.

Koploperproject

Het Koploperproject richt zich op de duurzame versterking van de regionale economie, door vooruitstrevende mkb-ondernemers de kennis, de tools en het netwerk te bieden om duurzaam te gaan ondernemen, ook wel ‘toekomstbestendig ondernemen’. Alfa Groningen-Assen is hier gedurende een jaar trotse deelnemer van.