Recreatieve sector

Accountancy en advies

Alfa Accountants en Adviseurs Groningen-Assen heeft veel ervaring binnen de recreatiesector en is de sparringpartner die jou daarbij helpt. Niet voor niets zijn we exclusief partner van brancheorganisatie  HISWA-RECRON. Bij Alfa vind je recreatie adviseurs en accountants die dichtbij je camping of bungalowpark staan. Eén voor één zijn het adviseurs met een actuele kennis van recreatiezaken, ook als het gaat om complexe wet - en regelgeving en helpen we je bij het maken van strategische keuzes.

Toerisme is een belangrijke sector voor onze economie. Tijdens de coronaperiode heb je als recreatieondernemer te maken met veel uitdagingen. Horeca die van moment tot moment op bepaalde tijdsvlakken gesloten moest blijven,  of helemaal moesten sluiten, waardoor er minder omzet werd gedraaid. Zaken die veel impact hebben gemaakt. Heb je behoefte om eens van gedachten te wisselen over dillema's waar je tegen aan loopt? of hoe je je kan voorbereiden op de tijd na corona? Neem dan gerust contact op met recreatie adviseur Geert Manting. 

​Benchmark en bedrijfsvergelijking recreatieve sector 

Als partner in business van HISWA-RECRON delen we onze kennis graag met de 1900 aangesloten leden. Bekend is vooral de benchmark die Alfa samen met HISWA-RECRON heeft ontwikkeld. Aan de hand van gegevens van HISWA-RECRON-leden en Alfa-klanten zie je hoe jouw kosten, omzet en andere financiële gegevens zich verhouden tot collega-bedrijven in de recreatie branche. Die uitkomsten leveren je stof tot nadenken op. Richt je je op het juiste segment? Zijn de campingplekken rendabel genoeg? En is jouw formule futureproof? Alfa helpt jou als recreatieondernemer graag bij deze vragen en keuzes. 

Actueel inzicht in jouw financiën met het Alfa Management Paneel 

Als recreatie ondernemer wil je graag op de hoogte zijn van de financiele positie van je bedrijf. De experts van Alfa Accountants en Adviseurs helpen je inzicht te krijgen in de resultaten en positie van jouw onderneming. Met het Alfa Management Paneel worden cijfers vergeleken met de markt en dit vertalen wij samen met jou naar concrete acties. Zo kunnen onze experts jou het beste advies geven voor jouw camping of bungalowpark en kun je kosten beter in de hand houden. Daarnaast kun je eerder trends in omzet en kosten ontdekken in vergelijking met vorige seizoenen.

Btw-scan

Laat je niet onnodig geld liggen waar je eigenlijk recht op hebt? Die kans is reëel. Zeker in de recreatiesector: verschillende producten en diensten hebben verschillende btw-tarieven. Daarom heeft Alfa voor de recreatiesector de btw-scan ontwikkeld.

Accountant voor de recreatie 

In de recreatiesector zijn de vraagstukken vaak complex. Onze experts kennen de recreatiesector door en door en kennen de markt.  Naast ondersteuning in de boekhouding, het opstellen van jaarrekeningen, fiscale aangiften en loonadministraties kun je voor elke vraag een beroep op onze expertise doen, met de ambitie om samen met jou als recreatieondernemer te werken aan een succesvolle onderneming. Zo zijn wij de recreatieve accountant van Groningen en Assen.
Te denken valt onder andere aan:
• Herstructurering van de bedrijfsstructuur; 
• Ondersteuning bij subsidiemogelijkheden; 
• Het opzetten van een investeringsplan; 
• Fiscale begeleiding van de aan- of verkoop van een recreatiebedrijf; 
• Analyse van je bedrijfsresultaat; 
• Waarderingsvraagstukken;
• Bestemmingsplanwijzigingen;
• Natuur- en geluidswetgeving;
• Vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ordening en milieu.

Familie Ike in Diever hebben Camping Diever overgedragen aan hun zoon en partner. Ben jij benieuwd hoe zij dit hebben gedaan? Bekijk dan vooral deze video. 

Persoonlijk contact met Geert Manting, dé recreatie adviseur? 

Heb je recreatieve vragen, wil je advies of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Als recreatie accountant investeren wij in actuele branchekennis en hebben wij specialisten die zich hoofdzakelijk met de recreatie branche bezighouden. Zo zijn we altijd up-to-date en kun je vertrouwen op een deskundig advies. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met:

Geert Manting, klantbeheerder