Banner

Kennissessie: Hoe bereid je jouw bedrijf voor op de volgende stap in een bedrijfsovername?

26-05-2023 | Door:  Trudy Aardenburg

De afgelopen jaren was er sprake van veel bedrijfsovernames, zowel in familiesituaties als door derden. Ook voor de komende jaren zal dit aan de orde zijn. De redenen hierachter zijn breed van aard: een naderend pensioen, het hebben van geen opvolger of juist de voorbereiding op de overdracht naar een opvolger, een interessante koper heeft zich gemeld of je wilt je als ondernemer klaarmaken voor de uitdagingen in de markt. Wat de aanleiding ook is als je jouw bedrijf wilt overdragen of verkoopklaar wilt maken; er geldt één gouden regel: begin op tijd! 

De adviseurs van Alfa nodigen je graag uit voor de kennissessie over dit onderwerp. Tijdens de sessie praten we je bij over de valkuilen, kansen en uitdagingen op het gebied van bedrijfsovernames. In de presentatie staan wij stil bij alle financiële, juridische en fiscale aandachtspunten en nemen we je mee in de stappen die je kunt zetten om het bedrijf klaar te maken voor de volgende stap.  
 
Vragen die onder andere aan bod komen zijn: wat is mijn bedrijf nu waard? Hoe kan ik mijn personeelsbestand voorbereiden op een overname? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Hoe lang duurt een overnameproces en wanneer moet ik beginnen met de voorbereiding? 
 
Deze en tal van andere vragen worden tijdens de kennissessie op een interactieve wijze beantwoord. 
 

Programma:

Wij ontvangen je graag op woensdag 21 juni vanaf 18.15 uur  met soep en brood.

Hierna is het programma als volgt:
19.00 uur Aftrap Maurice van Schagen.
19.05 uur Stephan de Groot van Alfa Consultants omtrent begeleiding en actualiteiten in het gehele traject.
20.00 uur Pauze 
20.15 uur Zwanet de Graaf van Alfa Heerhugowaard omtrent de fiscale ins en outs van bedrijfsopvolging

21.00 uur Afsluiting / Gelegenheid tot napraten en een drankje

Locatie:
Alfa Heerhugowaard, M. de Klerkweg 3 te 1703 DK  Heerhugowaard

Alfa Consultants:
Voor ondernemers is het verkopen of overnemen van een bedrijf een belangrijke mijlpaal in hun ondernemersbestaan. Niet alleen zakelijk maar ook emotioneel. Alfa Consultants ondersteunt klanten tijdens het gehele overnametraject, verkooptraject of bij een fusie. Wij zijn gespecialiseerd in waardebepaling, de aankoop- en verkoopbegeleiding van ondernemingen, overnamefinancieringen en due diligence onderzoeken. Naast de aandacht voor alle fiscale en financiële aspecten, is het ook heel belangrijk dat de juridische kant van een transactie goed geregeld wordt. Ben je dichtbij een nieuwe fase?  Wij helpen je graag.
 

Verkoop begeleiding nodig ?

Vraag hier het whitepaper aan en je krijgt onder andere antwoord op de vragen:
Welke stappen moeten doorlopen worden om mijn bedrijf te verkopen?
Wat zijn de fiscale en juridische aandachtspunten? 
Welke zaken kan jij zelf beïnvloeden?
Voor welke handelingen is het raadzaam om ondersteuning te zoeken?


Aanmelden:

Wil je deze kennissessie bijwonen? Meld je dan hier aan. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Wij stellen je aanwezigheid zeer op prijs. Een introducé is natuurlijk ook van harte welkom.

 
  
 
Trudy Aardenburg

Trudy Aardenburg

Directiesecretaresse

088 253 2145 | taardenburg@alfa.nl


Meer over Trudy