Banner

De praktijk mee naar kantoor

30 december 2023 | Door:  Patricia Klinkhamer-Hooijberg

De praktijk mee naar kantoor

Ze weet waar ze het over heeft. Ze is namelijk geboren en getogen op een boerderij met koeien en schapen en werd verliefd op een melkveehouder. Met de agrarische kennis zit het wel goed. Maar zeker ook met haar kennis over de Nederlandse wet- en regelgeving als het bijvoorbeeld gaat over mest, subsidieaanvragen en landbouwtellingen. “Ik neem de theorie mee naar huis en de praktijk mee naar kantoor,” zegt Patricia Klinkhamer - Hooijberg, Bedrijfskundig Adviseur bij Alfa Heerhugowaard en Alfa Purmerend.

Amsterdam

Helemaal toevallig is het dus niet dat ze een baan heeft waarbij ze klanten adviseert binnen de agrarische sector. “Toen ik voor mijn studiekeuze stond had ik eerlijk gezegd geen flauw idee welke kant ik op wilde. Ik had niet per se de behoefte om de agrarische kant op te gaan en bedrijfseconomie trok me wel aan. Samen met mijn buurmeisje besloot ik vanuit de Beemster een studie te gaan volgen in de hoofdstad.”

Begrijpelijke taal

Het bleek een schot in de roos. De studie dan. “Voor mijn ouders was de steeds complexer wordende wet- en regelgeving één van de redenen om met hun melkveebedrijf te stoppen. Ik begrijp dat nu, vanuit mijn studie en werkervaring, maar al te goed. Het is vaak ook één van de grootste uitdagingen waar mijn klanten mee worstelen. Er gebeuren en veranderen zoveel dingen. Aan mij de taak om dat begrijpelijk te maken en uit te leggen zodat zij wel op een goede manier verder willen en kunnen.”

De praktijk kennis die ze meeneemt van huis, gecombineerd met haar vakkennis, leidt tot heel gericht en proactief advies. Ze weet immers wat er in beide werelden speelt. “Het is het mooiste aan mijn rol, het kunnen verder helpen. Ik houd mijn klanten en de regelgeving het hele jaar in de gaten en ondersteun waar nodig. Krijg ik nieuwe subsidieregelingen onder ogen? Dan check ik gelijk voor wie ze gunstig kunnen uitpakken.”

Persoonlijke groei

Naast de bedrijfskundige ontwikkelingen voor haar klanten bijhouden, zijn er voor Patricia zelf ook nog volop kansen en uitdagingen te vinden binnen Alfa. Gestart als stagiair, kwam ze na haar afstudeerstage in dienst als assistent-accountant. Na anderhalf jaar kreeg ze de kans om door te groeien naar bedrijfskundig adviseur. Ze pakte deze met beide handen aan.

Jubileum

“De groeimogelijkheden zijn een grote plus binnen Alfa. Het is dan ook niet voor niets dat ik inmiddels al 12 ½ jaar in dienst ben. Wat super fijn is, is het team. Op mijn collega’s kan ik altijd bouwen. Of het nu binnen de kantoren is waar ik werk, of binnen de andere Alfa kantoren. Onderling is er veel contact. Vragen zetten we via de korte lijnen uit, antwoorden volgen vaak al snel door de schat aan kennis en ervaring die er binnen onze organisatie is. Daar leer ik ongelooflijk snel en veel van. Nog daar gelaten dat het ook nog eens hele gezellige collega’s zijn. Wat mij betreft op naar nog veel meer mooie jaren bij Alfa.”

 

Patricia Klinkhamer-Hooijberg

Patricia Klinkhamer-Hooijberg

Bedrijfskundig adviseur

088 2532113 | phooijberg@alfa.nl


Meer over Patricia