Banner

Alfa Accountants en Adviseurs en ABAB Accountants en Adviseurs onderzoeken een mogelijke fusie

13 december 2023 | Door:  Fou-Khan Tsang

We hebben goed nieuws. Alfa Accountants en Adviseurs en ABAB Accountants en Adviseurs onderzoeken een mogelijke fusie. De dienstverlening en de klantenportefeuilles passen goed bij elkaar en de kantoorlocaties van beide organisaties zijn aanvullend. Gezamenlijk hebben we circa 2.000 medewerkers. Mocht het tot een fusie komen, dan worden wij nog meer een toonaangevende aanbieder van accountants- en adviesdiensten voor het midden- en kleinbedrijf en de agrarische sector. We zitten allebei dicht bij jou als klant en bieden kwaliteit met een mensgerichte benadering. Daarnaast delen wij dezelfde visie die toekomstbestendig is. Wij willen een positieve invloed uitoefenen op de (lokale) samenleving. De onderzoeksfase is nog in een vroeg stadium, maar we hebben allebei de intentie uitgesproken om serieus naar een mogelijk samenwerkingsverband te kijken.

Samenwerking

De redenen waarom Alfa en ABAB een mogelijk samenwerkingsverband onderzoeken zijn legio. We begeleiden sinds jaar en dag ondernemers als adviseur, willen bijdragen aan een betere wereld en willen een onafhankelijke, stabiele accountants- en adviesorganisatie zijn én blijven. Zowel voor jou als klant, maar ook voor de samenleving en voor het steeds schaarser wordende talent. Zowel Alfa als ABAB willen graag een onderneming zijn die volledig eigendom is van de medewerkers. Wij vinden dit een goed alternatief voor een partnerstructuur of een private equity. Door schaalvoordelen profiteren wij samen van de benodigde investeringen in digitale producten en uitbreidingen van de dienstverlening voor jou als klant. Dat maakt het voor Alfa en ABAB logisch om te onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken.

Onderzoek

Op dit moment spreken we met elkaar over de vormgeving van de mogelijke samenwerking. Afhankelijk van de uitkomsten en na het inwinnen van de benodigde adviezen en goedkeuringen kan een mogelijke fusie medio 2024 plaatsvinden.

Wat betekent dit voor jou als klant?

Voor jou als klant verandert er niet zo veel. De kantoren van Alfa blijven dichtbij, net als onze medewerkers. Door de mogelijke samenwerking zijn we wel in staat om onze dienstverlening aan jou blijvend te verbeteren. Heb je nadere vragen? Neem dan gerust contact op met je Alfa-adviseur.

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang

Voorzitter Raad van Bestuur

| ftsang@alfa.nl


Meer over Fou-Khan