Jasper Gorter

Jasper Gorter

Hoofd vaktechniek fiscaal/juridisch

Als belastingadviseur ben ik op ons hoofdkantoor in Wageningen veel bezig met de fiscale vaktechniek. Dat betekent dat ik de fiscale ontwikkelingen nauwgezet volg en bekijk waar de kansen en mogelijkheden liggen voor onze klanten. Dit doe ik met name voor onze dga/BV-praktijk en internationaal en zoveel mogelijk vanuit een praktische invalshoek. Fiscale ontwikkelingen volgen zich in een snel tempo op en dat maakt dit werk leuk en waardevol!
 

Ik ben ook voorzitter van onze kennisgroep dga en BV. Daarin bespreek ik met fiscale collega’s vakinhoudelijke casussen, delen we ervaringen en ontwikkelen we producten. Dit met het doel van elkaar te leren om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen! Verder help ik collega’s in het land met de beantwoording van specifieke fiscale vraagstukken bij klanten.

Als stafhoofd van de afdeling vaktechniek mag ik daarnaast leiding geven aan het team fiscalisten en juristen in Wageningen en houd ik me bezig met de digitalisering van ons vakgebied.

Naast werk vind ik mijn gezin ook erg belangrijk en maak daar veel tijd voor vrij. Mijn vrouw en ik hebben samen drie kids in de leeftijd van 1 tot 5 jaar. Ik geniet samen met hen altijd enorm van onze vakanties en probeer daarnaast veel te sporten en in de natuur te zijn.


Recente artikelen van Jasper

Bijtelling elektrische auto (onverwachts) al in 2020 naar 8 procent

Bijtelling elektrische auto (onverwachts) al in 2020 naar 8 procent

2 juli 2019

De bijtelling voor het privégebruik auto van de zaak gaat vanaf 2020 voor nieuwe elektrische auto’s onverwachts omhoog van 4 procent naar 8 procent. Deze verhoging is onderdeel van het Klimaatakkoord dat vrijdag 28 juni is gepresenteerd.

Aandelenparticipatie door werknemers

Aandelenparticipatie door werknemers

4 juni 2019

Er is volop schaarste op de arbeidsmarkt en ondernemers proberen (de belangrijke) werknemers zo veel mogelijk te boeien en te binden. Het gebeurt daarbij nogal eens dat wordt gedacht aan een aandelenparticipatie in de onderneming door deze werknemers. Dit kan inderdaad een mooie vorm zijn om je belangrijke personeelsleden te binden aan je onderneming. Toch kent een aandelenparticipatie ook veel haken en ogen. Zijn er alternatieven?