Jasper Gorter

Jasper Gorter

Hoofd vaktechniek fiscaal/juridisch

Als belastingadviseur ben ik op ons hoofdkantoor in Wageningen veel bezig met de fiscale vaktechniek. Dat betekent dat ik de fiscale ontwikkelingen nauwgezet volg en bekijk waar de kansen en mogelijkheden liggen voor onze klanten. Dit doe ik met name voor onze dga/BV-praktijk en internationaal en zoveel mogelijk vanuit een praktische invalshoek. Fiscale ontwikkelingen volgen zich in een snel tempo op en dat maakt dit werk leuk en waardevol!
 

Ik ben ook voorzitter van onze kennisgroep dga en BV. Daarin bespreek ik met fiscale collega’s vakinhoudelijke casussen, delen we ervaringen en ontwikkelen we producten. Dit met het doel van elkaar te leren om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen! Verder help ik collega’s in het land met de beantwoording van specifieke fiscale vraagstukken bij klanten.

Als stafhoofd van de afdeling vaktechniek mag ik daarnaast leiding geven aan het team fiscalisten en juristen in Wageningen en houd ik me bezig met de digitalisering van ons vakgebied.

Naast werk vind ik mijn gezin ook erg belangrijk en maak daar veel tijd voor vrij. Mijn vrouw en ik hebben samen drie kids in de leeftijd van 1 tot 5 jaar. Ik geniet samen met hen altijd enorm van onze vakanties en probeer daarnaast veel te sporten en in de natuur te zijn.


Recente artikelen van Jasper

Belasting betalen over excessieve schulden aan je BV?

Belasting betalen over excessieve schulden aan je BV?

6 maart 2019

Al eerder berichtten wij over een op handen zijnde maatregel om excessief lenen van je BV te ontmoedigen. Recent is het duidelijker geworden hoe deze maatregel eruit gaat zien, omdat een concept wetsvoorstel gepubliceerd is. Helder is dat als je veel geleend hebt van je BV, dit voor een grote financiƫle uitdaging kan gaan zorgen. Gelukkig heb je nog wel de tijd om voorzorgsmaatregelen te nemen, omdat de beoogde datum van inwerkingtreding 1 januari 2022 is.

Uitbetaling heffingskortingen verder afgebouwd, wat kun je doen?

Uitbetaling heffingskortingen verder afgebouwd, wat kun je doen?

4 februari 2019

Op je te betalen inkomstenbelasting mag je belastingkortingen, de zogenoemde heffingskortingen, in aftrek brengen. Het kan voorkomen dat je te weinig belasting betaalt om deze heffingskortingen te kunnen verzilveren. Dan kun je de niet-gebruikte heffingskortingen uitbetaald krijgen door de Belastingdienst. Deze mogelijkheid wordt de komende jaren afgebouwd. Wat kun je doen om de heffingskortingen toch te verzilveren?