Banner

Pluimveehouderij

​De pluimveehouderij is een sector met veel specifieke vraagstukken. Denk hierbij aan wet- en regelgeving, continue prijsfluctuaties en sterke innovatie. Als pluimveehouder profiteer je bij Alfa van gespecialiseerde dienstverlening. Alfa heeft ook van jouw bedrijf de kennis in huis, of je nu leg- of opfokhennen, vleeskuikens of  kalkoenen hebt. Daarnaast zijn biologische bedrijven ook een specialisme van Alfa. Op alle fronten staan we je bij. Van het optimaliseren van je bedrijfsvoering en kostenbeheersing tot en met strategische planning.

​Complete dienstverlening voor pluimveehouders

Alfa is deskundig in de (leg)pluimveesector. Van specifieke regelgeving tot strategische advisering (uitbreidingen, nieuwbouw of herstructurering). Je bent verzekerd van een doelgericht advies op financieel, fiscaal en bedrijfseconomisch terrein. Ook voor advisering op het gebied van je kostprijs en je saldo zijn we je graag van dienst. 

Administratie en accountancy

Jaarlijks krijg je te maken met de inkomstenbelasting. Alfa beschikt over specialisten, die je werk uit handen willen nemen als het gaat om je administratie, jaarrekening, loonadministratie en je belastingaangiften, zoals omzet- en inkomstenbelasting. In je jaarrekening is een bedrijfsanalyse begrepen, waarmee je jouw resultaat kunt optimaliseren. Daarnaast ontvang je jaarlijks een groepsoverzicht waardoor je jouw resultaat kunt vergelijken met collegapluimveehouders. 

Dienstverlening agrarische wet-en regelgeving

Ook voor advisering op het gebied van wet- en regelgeving ben je bij ons aan het juiste adres. Denk hierbij aan pachtovereenkomsten voor de uitloop van uw biologische leghennen, ruimtelijke ordening en mestregelgeving.

ROM-advisering  (milieuvergunning, welzijn, ammoniakreductie)

Vragen over ruimtelijke ordening en milieu (ROM) spelen op steeds meer bedrijven. ROM is onderdeel van strategische advisering aan Alfa-klanten. ROM sluit naadloos aan op andere dienstverlening, zoals het begeleiden bij en het opstellen van (ondernemings-)plannen. 

Bedrijfsadvies

Daarnaast heb je wellicht ook vragen als: “waar sta ik met mijn bedrijf? En vooral: waar wil ik naar toe?” Op die vragen krijg je bij Alfa een deskundig antwoord. Door ons sectorspecialisme kunnen wij jouw strategie en bedrijfsontwikkeling tegen het licht houden en met je sparren over uw bedrijf en je begeleiden bij investeringen en kredietaanvragen.