Banner

Pluimveehouderij

​De pluimveehouderij is een sector met veel specifieke vraagstukken. Denk hierbij aan wet- en regelgeving, continue prijsfluctuaties en sterke innovatie. Als pluimveehouder profiteert u bij Alfa van gespecialiseerde dienstverlening. Alfa heeft ook van uw bedrijf de kennis in huis, of u nu leg- of opfokhennen, vleeskuikens of  kalkoenen heeft. Daarnaast zijn biologische bedrijven ook een specialisme van Alfa. Op alle fronten staan we u bij. Van het optimaliseren van uw bedrijfsvoering en kostenbeheersing tot en met strategische planning.

​Complete dienstverlening voor pluimveehouders

Alfa is deskundig in de (leg)pluimveesector. Van specifieke regelgeving tot strategische advisering (uitbreidingen, nieuwbouw of herstructurering). U bent verzekerd van een doelgericht advies op financieel, fiscaal en bedrijfseconomisch terrein. Ook voor advisering op het gebied van uw kostprijs en uw saldo zijn we u graag van dienst. 

Administratie en accountancy

Jaarlijks krijgt u te maken met de inkomstenbelasting. Alfa beschikt over specialisten, die u werk uit handen willen nemen als het gaat om uw administratie, jaarrekening, loonadministratie en uw belastingaangiften, zoals omzet- en inkomstenbelasting. In uw jaarrekening is een bedrijfsanalyse begrepen, waarmee u uw resultaat kunt optimaliseren. Daarnaast ontvangt u jaarlijks een groepsoverzicht waardoor u uw resultaat kunt vergelijken met collegapluimveehouders. 

Dienstverlening agrarische wet-en regelgeving

Ook voor advisering op het gebied van wet- en regelgeving bent u bij ons aan het juiste adres. Denk hierbij aan pachtovereenkomsten voor de uitloop van uw biologische leghennen, ruimtelijke ordening en mestregelgeving.

ROM-advisering  (milieuvergunning, welzijn, ammoniakreductie)

Vragen over ruimtelijke ordening en milieu (ROM) spelen op steeds meer bedrijven. ROM is onderdeel van strategische advisering aan Alfa-klanten. ROM sluit naadloos aan op andere dienstverlening, zoals het begeleiden bij en het opstellen van (ondernemings-)plannen. 

Bedrijfsadvies

Daarnaast heeft u wellicht ook vragen als: “waar sta ik met mijn bedrijf? En vooral: waar wil ik naar toe?” Op die vragen krijgt u bij Alfa een deskundig antwoord. Door ons sectorspecialisme kunnen wij uw strategie en bedrijfsontwikkeling tegen het licht houden en met u sparren over uw bedrijf en u begeleiden bij investeringen en kredietaanvragen.