Banner

Accountants voor de pluimveehouderij

​De pluimveehouderij is een sector met veel specifieke vraagstukken. Denk hierbij aan wet- en regelgeving, continue prijsfluctuaties en sterke innovatie. Als pluimveehouder profiteer je bij Alfa van gespecialiseerde dienstverlening. Alfa heeft ook van jouw bedrijf de kennis in huis, of je nu leg- of opfokhennen, vleeskuikens of  kalkoenen hebt. Daarnaast zijn biologische bedrijven ook een specialisme van Alfa. Op alle fronten staan we jou bij als accountants voor de pluimveehouderij. Van het optimaliseren van je bedrijfsvoering en kostenbeheersing tot en met strategische planning.

​Complete dienstverlening voor pluimveehouders

Alfa is deskundig in de (leg)pluimveesector. Van specifieke regelgeving tot strategische advisering (uitbreidingen, nieuwbouw of herstructurering). Je bent verzekerd van een doelgericht advies op financieel, fiscaal en bedrijfseconomisch terrein. Ook voor advisering op het gebied van je kostprijs en je saldo zijn we je graag van dienst. 

Administratie en accountancy

Jaarlijks krijg je te maken met de inkomstenbelasting. Alfa beschikt over specialisten, die je werk uit handen willen nemen als het gaat om je administratie, jaarrekening, loonadministratie en je belastingaangiften, zoals omzet- en inkomstenbelasting. Daarnaast is er een specifiek kengetallenoverzicht, ook wel het Bedrijfs Analyse Systeem genoemd. Deze cijfers geven jouw financiële bedrijfsresultaten weer ten opzichte van voorgaande jaren en daarnaast kan je jouw resultaat vergelijken met collega pluimveehouders. Dit vormt de basis voor een betere besluitvorming over de groei, ontwikkeling en het voorbestaan van jouw pluimveebedrijf. 

Dienstverlening agrarische wet-en regelgeving

Ook voor advisering op het gebied van wet- en regelgeving ben je bij ons aan het juiste adres. Denk hierbij aan pachtovereenkomsten voor de uitloop van uw biologische leghennen, ruimtelijke ordening en mestregelgeving.

Bedrijfsadvies

Daarnaast heb je wellicht ook vragen als: 'Waar sta ik met mijn bedrijf? En vooral: waar wil ik naar toe?' Op die vragen krijg je bij Alfa een deskundig antwoord. Door ons sectorspecialisme kunnen wij jouw strategie en bedrijfsontwikkeling tegen het licht houden en met je sparren over jouw bedrijf en je begeleiden bij investeringen en kredietaanvragen. 

Lees de laatste artikelen over de pluimveehouderijsector