Banner

Reputatiepeiling MT500: Alfa excelleert in goed werkgeverschap en duurzaamheid

24 juni 2021 | Door:  Fou-Khan Tsang

Opnieuw scoort Alfa Accountants en Adviseurs hoog op het gebied van goed werkgeverschap en duurzaamheid in de MT500. Onder die naam peilt MT/Sprout jaarlijks de reputatie van Nederlandse bedrijven onder managers, beslissers en leidinggevenden. Het onderzoek levert Alfa zelfs vijf sterren op in de categorie goed werkgeverschap, goed voor de ‘winst’ in die categorie. 

Voor Alfa zijn de resultaten van de MT500 een erkenning van de inspanningen in de afgelopen jaren. Goed werkgeverschap en duurzaamheid zijn al langer speerpunten in het beleid van de accountantsorganisatie. Al eerder kreeg Alfa in de peiling de hoogste score van vijf sterren als werkgever. Daarmee is Alfa de enige in haar categorie die zo’n score behaalt. Belangrijke pijler onder het succes is de MEBO-regeling. Die stelt alle medewerkers al sinds 1999 in staat om mede-eigenaar te zijn van de organisatie. 

‘Duurzaamste accountant’ 

De laatste jaren zet de organisatie ook fors in op duurzaamheid. Alfa wil niet de beste van de wereld zijn, maar het beste voor de wereld en heeft daar al grote stappen in gezet. Zo is Alfa sinds 2014 BCorp gecertificeerd en is advisering op het gebied van duurzaamheid inmiddels onderdeel van het dienstenpakket. Alfa inspireert de medewerkers om groot te worden in wat echt telt. Die inspanningen worden herkend in de markt, laat het onderzoek van MT/Sprout zien. Van alle accountantsorganisaties wordt Alfa het hoogst beoordeeld op het gebied van duurzaamheid.  

Maatschappelijke waarde toevoegen 

Fou Khan-Tsang, voorzitter van de raad van bestuur: “Naast financiële waarden willen we ook oog hebben voor een toekomstbestendige samenleving. We kijken kritisch naar onszelf en naar het grotere plaatje. Als vertrouweling van een ondernemer durven we die ondernemer ook op het vlak van duurzaamheid te adviseren om iets anders te gaan doen. Door zelf vooruitstrevend te zijn, voegen we maatschappelijke waarde toe en trekken we tegelijkertijd ondernemers aan die hetzelfde doel hebben.” 

Negende overall in brede categorie 

Tevredenheid is er bij Alfa ook over de overallscore. In de brede sector waarin advocatuur, accountancy en management consultancy zijn opgenomen staat Alfa op de negende plaats. Met inmiddels 35 vestigingen maakt de organisatie nog altijd een groei door. Lokale betrokkenheid is leidend in het vestigingsbeleid. 

Twintigste peiling 

Dit jaar is de peiling voor de twintigste keer uitgevoerd. Opzet en uitvoering van het onderzoek zijn in handen van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de Universiteit van Amsterdam. Betrouwbaarheid van de resultaten is gewaarborgd door respondenten uitsluitend aan het woord te laten over hun eigen categorie. Elke respondent noemt drie bedrijven die wat hem of haar betreft excelleren op een bepaald gebied. Op woensdag 23 juni zijn de resultaten over 2021 officieel naar buiten gebracht. 

Bekijk de resultaten

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang

Voorzitter Raad van Bestuur

| ftsang@alfa.nl


Meer over Fou-Khan