Banner

Kabinet drukt op stikstof pauzeknop

7 april 2023 | Door:  Bert Lowijs

Op vrijdag 31 maart 2023 heeft het kabinet een nieuw hoofdstuk, de “pauzeknop”, aan het stikstofdossier toegevoegd. Het stikstofbeleid wordt tijdelijk op een laag pitje gezet. Dit in afwachting van de vorming van nieuwe provinciebesturen. De afdronk van het besluit van het kabinet om op de pauzeknop te drukken, is dat er wederom geen duidelijkheid is rondom stikstof. Hiermee blijft de onzekerheid bestaan en voortduren. Het stikstofdossier vraagt om helderheid en duidelijkheid voor  ondernemers!

In gesprek

Al langere tijd zijn wij bij Alfa bezig om met onze klanten in gesprek te gaan waar het gaat om het stikstofdossier. Dit doen wij omdat de stikstofaanpak van het kabinet grote impact heeft op het perspectief van ondernemers. In het bijzonder bij bedrijven die dichtbij Natura 2000-gebieden zijn gelegen. Deze ondernemers hebben geen behoefte aan pauze, maar behoefte aan helderheid en duidelijkheid. Dit is vereist om een visie en strategie te kunnen ontwikkelen hoe je als ondernemer verder gaat met je bedrijf.

Meer vragen dan antwoorden

Ook voor ons als Alfa is onduidelijkheid in het stikstofdossier lastig in de gesprekken die we met ondernemers voeren. Wat mag er wel en wat mag er niet? Van welke regelingen kan er gebruik worden gemaakt en onder welke voorwaarden? Wie is nu wel of geen piekbelaster? Op veel vragen is er nu nog steeds geen antwoord.

Geen pauzeknop bij Alfa

Wij blijven vasthouden aan de ingeslagen weg door het gesprek met ondernemers te blijven voeren over het stikstofdossier. Wij hechten in dit kader veel waarde aan de verbinding die we met onze klanten hebben vanwege de impact die het stikstofdossier heeft. Daarnaast zien wij het belang van het samen met de klant ontwikkelen van een visie en strategie. Wij zijn ervan overtuigd dat deze aanpak je als ondernemers verder helpt op het moment dat het kabinet helderheid en duidelijkheid geeft over de uiteindelijke stikstofaanpak. Dan heb je meer duidelijk wat de impact op jouw bedrijf is en kan je een goede vertaalslag maken van visie naar strategie.

Onze specialisten staan je hierin graag bij vanuit verschillende expertises die van belang zijn om keuzes te maken. Heb je behoefte aan een goed gesprek hierover, neem dan met ons contact op. Met ruim 30 kantoren zijn we overal dichtbij en wil je meer weten over het stikstofdossier kijk dan op Alfa Stikstof.

Bert Lowijs

Bert Lowijs

Senior adviseur omgevingsadvies

088 2533061 | blowijs@alfa.nl


Meer over Bert