Banner

“Het is bij Alfa niet: we gooien je in het diepe, zoek het maar uit”

17 oktober 2023 | Door:  Nicole Ensing

Hij is nu vooral nog op kantoor te vinden, aan de Rozenburglaan in Groningen. Maar binnen niet al te lange tijd wordt Han Koo Moed een bekend gezicht voor een aantal klanten. “Ja, het is de bedoeling dat ik doorgroei naar klantbeheerder”, zegt de 39-jarige senior assistent accountant. Sinds 1 september versterkt hij ons team, na vijftien jaar een vergelijkbare functie te hebben vervuld bij een ander accountantskantoor in Groningen.

En dan kan het niet anders of bij Han Koo moet de naam Alfa weleens voorbij zijn gekomen, is de eerste vraag. “Zeker, maar wel op een vrij bijzondere manier”, lacht hij. “Nieko de Boer, ook senior assistent accountant, is een goeie vriend van mij die hier ook weleens over de vloer komt. Een jaar of zeven terug vertelde hij dat hij naar Alfa zou overstappen. Dat was eigenlijk de eerste keer dat de naam Alfa mijn aandacht trok. Hoewel ik destijds niet actief op zoek was naar andere kantoren omdat ik het prima naar mijn zin had, zijn de woorden van Nieko over Alfa als een mensgerichte organisatie met een goed gestructureerde werkomgeving en een sterke focus op duurzaamheid me bijgebleven.

Vacature bij Alfa

En laat nou juist die structuur de reden zijn om alsnog in de voetsporen van Nieko te treden. “Ik heb altijd met plezier bij mijn vorige werkgever gewerkt; anders houd je het geen vijftien jaar vol. Maar ik voelde dat het tijd was om een kijkje te nemen in de keuken van een groter accountantskantoor. Toevallig was er een vacature in het accountancyteam van Alfa Groningen. Gesprekken met recruiter Nicole Ensing, directeur Carl Drenth, en procesmanager Marjon van Wijk overtuigden me. "De gesprekken waren zeer positief. Ik werd met open armen ontvangen bij Alfa. Zelfs voordat ik officieel in dienst trad, merkte ik al de mensgerichte benadering en hoe betrokken ze waren."

Vier dagen van zeven uur

‘Iets’ met economie wilde hij altijd al graag doen. Een studie fiscale economie was net niet de juiste keuze, maar de hbo-studie accountancy bleek een schot in de roos. “De opleiding is vrij breed georiënteerd en dat beviel mij wel. Ook omdat het stukje fiscaliteit daarin werd behandeld.” Vier dagen van zeven uur maakt hij bij Alfa. Wat houdt zijn rol als senior assistent accountant precies in? "Op dit moment ondersteun ik vooral de accountants bij het opstellen van jaarrekeningen. Ook krijg ik de wat complexere jaarrekeningen toegewezen, zoals die van grote BV's. Mijn doel is om door te groeien naar de functie van klantbeheerder, iets wat ik al deed bij mijn vorige werkgever. Niet alleen de adviesgesprekken, ook het onderhouden van klantrelaties. Maar voor nu is het vooral systemen mij eigen leren maken en kennismaken met klanten. Bij Alfa word je goed ondersteund door het team. Het is hier niet vanzelfsprekend dat je in het diepe wordt gegooid; ze staan altijd klaar om te helpen."


Twee dochters

Op vrijdag heeft hij zelf omgedoopt tot 'pappadag'. "Mijn echtgenote werkt ook, dus ik ben voornamelijk verantwoordelijk voor het huishouden. En met twee dochters van negen en vijf heb je al gauw je handen vol. De oudste gaat aan wedstrijdturnen doen, de jongste heeft zwemles. Dan is de zaterdag al min of meer ingevuld, op zondag doen we vaak wat leuks met de kinderen.”

Nicole Ensing

Nicole Ensing

Marketing & Communicatie | Recruitment | Sales |

088 2531605 | nensing@alfa.nl


Meer over Nicole