Sociaal ondernemerschap

Alfa is een mensgerichte organisatie, die B Corp-gecertificeerd is. We zien dat bedrijven meer kunnen doen om toekomstbestendig te worden en helpen jou dan ook graag de juiste balans te vinden tussen people, planet, profit en pleasure. Hoe ga je bijvoorbeeld met medewerkers om? Waar haal je je producten vandaan? Hoe heb je je bedrijf ingericht als het gaat om inkoop? En waar haal je eigenlijk plezier uit? Allemaal vragen die met de dag relevanter worden.

B Corp

Sinds 2014 mogen we onszelf een B Corp noemen en maken we deel uit van een groot internationaal netwerk van duurzame bedrijven, die geloven in een economie waarin bedrijven een instrument zijn om goed te doen. De verandering waar we in de wereld naar zoeken, zal bij ons zelf vandaan moeten komen. Dat kan alleen als we ons realiseren dat we afhankelijk van elkaar zijn.

> Bekijk hier onze Verklaring van Verbondenheid

Projecten, initiatieven en sponsoring

We vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Daarom zijn we aangesloten bij diverse initiatieven, sponsoren we lokale verenigingen en steunen we een aantal goede doelen, waaronder initiatieven van onze eigen medewerkers.

Zoa

Bij het zoeken van zijn eigen balans tussen people, planet, profit en pleasure is directeur Carl sinds 2011 betrokken bij ZOA. Als vrijwilliger reist hij voor projecten af naar Burundi en andere delen van Afrika en het Midden-Oosten voor de controle op geldstromen. 

De projecten in Burundi gaan uit van de principes van empowerment, werken vanuit een geïntegreerd plan en samenwerking.  

Boeren-Box

Een skybox waar ruim zestig nuchtere, trotse, Groningse ondernemers, gelieerd aan de agrarische bedrijfstak, elkaar ontmoeten in een informele en typisch Groningse sfeer. In vijf jaar is de Boeren-Box uitgegroeid tot een van de grootste skyboxen van de Trots van het Noorden.

Impact Noord

Impact Noord is de ondernemersvereniging van Noord-Nederland voor impactondernemers. Ze zien, net als wij, ondernemerschap als dé manier om tot innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen te komen. Directeur Carl is nauw betrokken sinds de oprichting en vervult op dit moment de rol van penningmeester.

Boert Bewust 

Boert Bewust werkt aan verbinding tussen boeren, tuinders en samenleving in eigen streek. Wij vinden het belangrijk om te investeren in de verbinding en betrokkenheid tussen deze partijen en zijn daarom partner.

FC Groningen Business Club

Als trotse volksclub met een sterke betrokkenheid bij Noord-Nederland is FC Groningen zich bewust van haar maatschappelijke functie. Alfa is daarom lid van de business club en vaak zichtbaar bij voetbalwedstrijden van FC Groningen. 

Commerciële club Groningen

Commerciële club Groningen is een netwerk die zich voornamelijk richt op ondernemers, overheid en onderwijs. Samen versterken we het netwerken en de economische bedrijvigheid. 

Circulair Groningen

De Vereniging Circulair Groningen is een netwerk met een groeiend aantal bedrijven, kennisinstellingen en overheden die zich verbinden aan de Circulaire Economie in Groningen. Alfa accountants en adviseurs speelt een belangrijke rol binnen het netwerk van de vereniging en gelooft dat de vereniging de vooruitgang op het gebied van de circulaire economie in Groningen kan versnellen. Alfa kan onder andere ondersteuning bieden van de ontwikkelingen rondom het Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en het deelnemen aan discussies en ideeën met betrekking tot rapportageontwikkelingen.

Innovatie Veenkoloniën

Keten- en gebiedspartijen, onderzoek, onderwijs en overheden werken samen binnen de Stichting Innovatie Veenkoloniën. Samen werken we aan toekomstbestendige landbouw met een gezond verdienvermogen in het Veenkoloniale gebied. Alfa heeft veel agrarische relaties gevestigd in het Noorden van het land, in de Veenkoloniën. De toekomst van dat gebied, van die ondernemers vinden we belangrijk en dragen we een warm hart toe. Agrarische partners slaan in deze kenmerkende regio de handen ineen met een uniek concept om samen de landbouw duurzaam verder te brengen. Daaraan willen wij ook ónze maatschappelijke bijdrage leveren. Onze kennis en expertise zetten we daarom graag samen met andere partners en deelnemers in voor duurzame innovaties uit de Veenkoloniën. Samen bereik je meer.

Bedrijvenvereniging Zuidoost

Bedrijvenvereniging Zuidoost is een dynamisch netwerk bestaande uit ongeveer 320 ondernemers en organisaties die actief zijn op het bedrijventerrein Zuidoost in Groningen. Hun voornaamste doel is het creëren van een schoon, veilig en goed bereikbaar werkgebied door middel van actief terreinbeheer. Alfa Accountants Groningen hecht veel waarde aan betrokkenheid en deelt graag kennis en ervaring met betrekking tot de energietransitie.

Nienoord Truckers Leek

Bij Nienoord Truckers Leek organiseren leden jaarlijks met veel enthousiasme de truckrun voor mensen met een beperking. Een groot evenement waarbij ruim 150 vrachtauto's meedoen en waar de bijrijders elk jaar enorm naar uitkijken. Alfa Accountants Groningen draagt financieel bij aan dit evenement om het mogelijk te maken.

AJK Westerkwartier

AJK is een vereniging voor jonge boeren en tuinders en organiseren regelmatig activiteiten waar Alfa Accountants Groningen financieel in bijdraagt. 

Rundveeshow Noord

Elk jaar vind Rundvee Show  Noord plaats. Het is een gezamenlijk keuring voor de drie noorderlijke provincies. Tijdens deze show zul je ook collega's van Alfa Accountants Groningen treffen. Daarnaast sponsoren wij dit evenement.