Banner

“Alfa heeft heel erg meegedacht toen ik meer klantencontact wilde”

6 oktober 2023 | Door:  Femke van den Broek

Vierentwintig is ze pas. En toch heeft Femke van den Broek al ervaring in twee Alfa-kantoren. Eerst als assistent accountant in Nijverdal, sinds een paar weken als junior bedrijfskundig adviseur in Groningen. En vandaag is haar werkplek thuis op de boerderij in het Drentse Linde, een buurtschap tussen Hoogeveen en Dedemsvaart. “Ze zijn aan het mais hakselen. Dan is het wel handig als ik af en toe even bij kan springen.”

BAS-rapportages en jaarrekeningen staan er vandaag op het programma. “Ik werk 32 uur per week. Meestal ben ik wel drie of vier dagen op kantoor aan het werk. Sinds vorig jaar september woon ik samen met mijn vriend Stan op de boerderij. Zijn ouders en opa en oma wonen ook op de boerderij. Vrijdag probeer ik het huishouden en de boodschappen te doen zodat ik op zaterdag kan meehelpen op de boerderij. Hulp die welkom is: Stan heeft met zijn vader Johan de zorg voor 300 koeien en 200 hectare.

De keus voor haar studie Dier- en Veehouderij is min of meer met de bekende paplepel ingegoten, zegt Femke. “Mijn ouders hebben ook een melkveebedrijf, in Zuidwolde. Ik vond het altijd al leuk om iets te doen op de boerderij. Ik ben 3 jaar lang  monsternemer geweest bij CRV. Dat houdt in dat ik ’s avonds en ’s ochtends monsters nam van de melk van de koeien.  Eén keer per maand sta ik nog in de melkput bij mijn vader om daar melkmonsters te nemen.  Ik ben vanaf het mbo de hbo-opleiding in Leeuwarden gaan volgen. Je kunt er veel kanten mee uit. Ik heb stage gelopen bij Alfa in Nijverdal en kon er na het behalen van mijn diploma blijven.”

‘Miste klantencontact’

De naam Alfa was niet onbekend: Stan en vader Johan zijn er klant, in Zwolle werkt tante Erika Bredewold-Ehlers. “Het beviel eigenlijk heel erg goed als assistent accountant in Nijverdal. Maar na verloop van tijd merkte ik dat ik het klantencontact miste. Het werk van een junior bedrijfskundig adviseur leek mij interessant. Die mogelijkheid was er in Nijverdal niet. Wel in Groningen. Voor mij maakte het qua afstand niet veel uit: Groningen is verder weg maar is weer sneller aan te rijden over de snelweg.”

Gezellige collega’s

Met spijt zien de collega’s in Nijverdal haar vertrekken. “Ik moet zeggen dat Alfa heel erg heeft meegedacht toen ik heb aangegeven dat ik meer klantencontact wilde. Ze vonden het jammer, maar gelukkig zou ik toch bij Alfa blijven.” In Groningen is het ‘even wennen’. “Maar wel op een positieve manier hoor! Net als in Nijverdal heb ik gezellige collega’s om me heen. Alfa is een leuke omgeving om in te werken. Ik word goed begeleid. En wat ik ook belangrijk vind is dat Alfa de nadruk erop legt dat je kunt doorgroeien. Ik heb met mijn opleiding al een aardige basis, maar Alfa heeft mij al aangeraden om nog wat cursussen te doen. Ik kan binnen Alfa de BBA-cursus volgen, een brede bedrijfskundige opleiding die één a twee jaar duurt.”

Met klanten om de tafel

Nee, van klantencontact is het in die paar weken nog niet gekomen. “Daarvoor zit ik er nog te kort”, zegt de voetbalster van het 7x7-vrouwenvoetbalteam van VVAK (‘voor de lol, maar we zijn ook fanatiek!’) “Ik vind het niet erg om af en toe nog bij te springen bij de jaarrekeningen, als assistent accountant. Binnenkort komt de definitieve aanvraag van de Gecombineerde Opgave er aan en dan verwacht ik vaker met klanten om de tafel te gaan zitten. Collega’s hebben al gevraagd of ik er bij kom zitten als er gesprekken met klanten zijn. Ik ben er trots op dat ik heb durven vragen om iets anders te mogen doen. En vooral dat het gelukt is!”

Femke van den Broek

Femke van den Broek

Assistent accountant

088 253 2807 | fvdbroek@alfa.nl


Meer over Femke