Eindejaarstips 2021

Als ondernemer – maar ook als particulier – is het altijd goed om richting het einde van het jaar te kijken naar je fiscale positie. Nu kun je nog anticiperen op de veranderende fiscale wet- en regelgeving.   

Zo kun je bijvoorbeeld nog dit jaar een elektrische auto aanschaffen en profiteren van de voordelen. Of het is fiscaal een interessante optie om een spaar-bv op te richten. Het gestorte geld telt dan niet meer mee als box 3-vermogen. Om deze en andere fiscale regelingen op te volgen kan enige tijd overheen gaan. Daarom delen we nu al de eindejaarstips met je.  

Voor deze tips hebben wij rekening gehouden met de plannen van het demissionaire kabinet voor 2022. Een deel van deze plannen is nog niet definitief en moet nog door het parlement worden goedgekeurd. Daarnaast kunnen er nog wijzigingen bij komen als gevolg van een regeerakkoord. In overleg met jou kunnen we bepalen of het verstandig is om wel of geen stappen te zetten.  

Kortom, wat kun je dit jaar fiscaal nog regelen om te besparen op belastingen? Dit en meer lees je in de eindejaarstips van Alfa.  

De tips zijn onderverdeeld in  de volgende categorieën:

Wil je meer informatie over de eindejaarstips? Neem dan contact op met Jasper Gorter, Bureau Vaktechniek Fiscaal en Juridisch, of met een adviseur van een van onze vestigingen.