Eindejaarstips 2020

Als ondernemer – maar ook als particulier – is het altijd goed om aan het einde van het jaar te kijken naar je fiscale positie. Nu kun je nog anticiperen op de veranderende fiscale wet- en regelgeving. Wachten tot het moment van opmaken van de aangiften inkomsten- of vennootschapsbelasting betekent vaak dat je te laat bent. Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijks dalende voordeel van aftrekposten. Is optimalisatie van jouw aftrekposten mogelijk? Of denk aan de mogelijkheid om in 2020 de vrijstellingen schenkbelasting te benutten voor (klein)kinderen. Voor ondernemers springt de nieuwe baangerelateerde investeringskorting  (BIK) in het oog. Hoe interessant is deze eigenlijk? Ook de regelgeving rondom de auto (van de zaak) verandert. Wat kun je fiscaal nog regelen? Dit en meer lees je in onze Alfa Eindejaarstips 2020.

In deze tips hebben wij rekening gehouden met de plannen van het kabinet voor 2021. Een deel van deze plannen is nog niet definitief. Deze plannen moeten nog door het parlement worden goedgekeurd. In overleg met jou kunnen we bekijken of het verstandig is om wel of geen stappen te zetten.

De tips zijn onderverdeeld in zeven categorieën:

  1. Tips voor alle belastingplichtigen 
  2. Tips voor de ondernemer in de inkomstenbelasting 
  3. Tips voor de bv en de dga 
  4. Tips voor werkgevers 
  5. Tips voor de automobilist 
  6. Tips voor de woningeigenaar 
  7. Tips voor de btw

Wil je meer informatie over de eindejaarstips? Neem dan contact op met Jasper Gorter, Bureau Vaktechniek Fiscaal en Juridisch, of met een adviseur van een van onze vestigingen.