André Hek

André Hek

Duurzaamheidsadviseur

Accountant met focus op duurzaamheid
Accountancy wordt geassocieerd met financiën en de verslaggeving daarvan. Wat ik mooi vind aan Alfa is dat wij verder gaan dan enkel de verslaggeving, maar ons juist onderscheiden door meerwaarde te creëren. Dit is waarom ik mij graag verbind aan deze organisatie en haar relaties.

Hoe zit dat dan zul je je afvragen, drie zaken:
Duurzame dienstverlening
Ik vind het mooi dat we bij Alfa gaan voor langetermijnrelaties met onze, voornamelijk, lokale relaties. Dit betekent voor mij ook dat de gesprekken gericht zijn op de toekomst en minder op het verleden. Wat gebeurt er in de wereld om ons heen en wat betekent dit voor de MKB-ondernemer? Welke waarden zijn voor de MKB-ondernemer relevant? Vragen waarop ik in samenwerking met de ondernemer antwoorden vind, die uitmonden in de strategie voor de komende periode. Behulpzaam zijn bij de implementatie van de strategie in de bestaande organisatie en vervolgens het monitoren van de resultaten hoort daar natuurlijk helemaal bij.

Groeien bij Alfa
Groeien bij Alfa is voor mij ontdekken hoe ik ondernemers kan ondersteunen om vandaag te werken aan de duurzame toekomst van morgen. Maar groeien bij Alfa is ook de ruimte krijgen om mij persoonlijk te blijven uitdagen en ontwikkelen. Inzetten op een duurzame relatie geldt niet enkel voor de relaties. Met een duidelijk focus op duurzame inzetbaarheid door goede opleidingsmogelijkheden, goede werk-privé balans en een passend pakket aan taken prijs ik mij gelukkig dat ik onderdeel van Alfa mag zijn.  

B Corp
Het B Corp label dat we als Alfa met trots dragen is de erkenning voor het feit dat Alfa, naast een winstdoelstelling, ook nadrukkelijk waardegroei nastreeft op duurzaam en sociaal gebied. Dit streef ik ook na bij zowel de relaties als collega’s.

In mijn vrije tijd geniet ik van ons gezin en vind ik ontspanning in hardlopen, mountainbiken en klussen in en om het huis.


Recente artikelen van André

Duurzaam ondernemen: cruciaal voor succesvolle mkb-bedrijven

Duurzaam ondernemen: cruciaal voor succesvolle mkb-bedrijven

21 maart 2024

In dit artikel ontdek je hoe Alfa zich inzet voor een duurzamere toekomst door middel van diverse projecten en samenwerkingsverbanden.

Duurzaamheid. Dit zijn dé 3 ontwikkelingen

Duurzaamheid. Dit zijn dé 3 ontwikkelingen

31 oktober 2023

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker voor ondernemers. In dit artikel deel ik de 3 ontwikkelingen die nu relevant zijn en krijg je tips om morgen aan de slag te gaan.

Wat is CSRD?

Wat is CSRD?

1 augustus 2023

Corporate Sustainability Reporting Directive is een Europese richtlijn waarin bedrijven vanaf 2024 verplicht worden te rapporteren over duurzaamheid en niet-financiële prestaties.

Duurzaam ondernemen? Kijk 8 december de kunst af van een ervaringsdeskundige

Duurzaam ondernemen? Kijk 8 december de kunst af van een ervaringsdeskundige

23 november 2022

Duurzaam ondernemen: de meeste bedrijven en organisaties willen het graag en velen doen het (on)bewust al. In de praktijk merken wij dat ondernemers vaak tegen uitdagingen aanlopen.

“Werken bij Alfa is ook een stukje zingeving”

“Werken bij Alfa is ook een stukje zingeving”

28 april 2022

In z’n rol als procesteammanager in het kantoor Bennekom laat André Hek niet gauw ergens het licht onnodig branden of de verwarming aan staan...