Betrokken bij organisaties in Ede en omstreken

Alfa gelooft in het bouwen van een sterke en duurzame lokale economie. Daarom steunt elke Alfa vestiging meerdere lokale initiatieven en goede doelen. En met een kantoor om de hoek, staat Alfa altijd dichtbij.

Wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij diverse organisaties in Ede en omstreken.  Daarom zijn we aangesloten bij diverse initiatieven, sponsoren we lokale verenigingen en steunen wij een aantal goede doelen.

        DVO /Accountor uit Bennekom is een korfbalvereniging met ruim 800 leden. De club is opgericht in 1946 en biedt jong en oud de mogelijkheid tot het spelen van topkorfbal,  wedstrijdkorfbal, breedtekorfbal en recreatief korfbal.

 

 

       
        Het Dutch Foodvalley Cycling Team fungeert als opleidingsteam voor Elite- / Beloftenrenners die de ambitie hebben de opstap te maken naar continentale teams. Het Dutch Food Valley Cycling Team werkt samen met vijf verenigingen: AXA Valleirenners, R&TC Groenewoud, WV Ede, WV RETO en JvR de Batauwers.
 

        De voetbalvereniging Bennekom is een vereniging waar sportiviteit, warmte en plezier samengaan in het voetbal. Waar veiligheid en uitnodigende hartelijkheid de kenmerken zijn van zowel omgaan met elkaar, de stijl van het bestuur en de karakteristiek van de accommodatie en faciliteiten. VV Bennekom is een hechte familie, die omziet naar elkaar, maar ook de blik naar buiten richt.

 

 

        Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt Present de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.
Keltenwoud is een gezellige en sportieve tennisclub met 10 Smashcourt banen buiten en vier tennisbanen binnen in de tennishal. Een moderne accommodatie met een gezellig clubhuis,   voorzieningen voor rolstoelers en nog veel meer.
 


Voedselbank Ede heeft contacten met bedrijven die levensmiddelen verwerken of verkopen. De vrijwilligers van de Voedselbank Ede halen bij deze bedrijven de beschikbaar gestelde goederen op. Ook worden wekelijks goederen opgehaald bij het regionaal distributiecentrum in Arnhem.
 

             Oncocar Ziekenhuis Gelderse Vallei

             De Oncocar is een speciaal ingerichte auto. Hiermee gaat een oncologieverpleegkundige
             van Ziekenhuis Gelderse Vallei naar patiënten thuis voor chemo- of immunotherapie.
             Patiënten hoeven niet extra naar het ziekenhuis te komen, maar de verpleegkundige komt
             bij hen thuis.

        De Molenmarkt wordt jaarlijks gehouden in de wijk rondom molen De Vlijt aan de Harnjesweg in Wageningen. De Molenmarkt wordt georganiseerd door veel enthousiaste vrijwilligers.

Kijk- en Luistermuseum Bennekom

         
In dit museum ontdek je hoe je vroeger van muziek genoot toen er nog geen elektriciteit was en streaming, cd-spelers en radio nog niet bestonden. De collectie omvat 250 zelfspelende muziekinstrumenten zoals draaiorgels, straatpiano's, speeldozen en speelkasten. Daarnaast nemen de historische voorwerken en textielobjecten je mee naar het verleden van deze streek.          

          

             Elk jaar (al meer dan 30 jaar) weer komen duizenden bezoekers naar Bennekom om te
             genieten van een dag vol gezelligheid, nostalgie en folklore. Op de Vlegeldag vindt het
             jaarlijkse Vlegelcorso en Ringsteken, zowel met oude tractoren als met het aangespannen
             paard, plaats. Ook zijn er natuurlijk oude ambachten, een boerenmarkt, de grote
             kindervlooienmarkt en veel muziek.