Banner

Terugblik op de kennissessie: Hoe bereid je jouw bedrijf voor op de volgende stap in een bedrijfsovername

22 maart 2023 | Door:  Marina de Wit

Richard Stokman van Stokman Transport was 15 maart aanwezig bij de Alfa kennissessie voor de transportmarkt. Hij kijkt er met een goed gevoel op terug. “Sinds een paar jaar zit ik met mijn vader in een BV en hij gaat op termijn stoppen, dus deze kennissessie kwam voor ons op het juiste moment! Tijdens de kennissessie werd namelijk uitgebreid ingegaan op bedrijfsovernames."

Waardevol

‘Begin op de tijd!’, was de boodschap van de ontbijtsessie. Stokman gaat verder: “Hoewel ik nog niet alle aandelen direct ga overnemen, is het goed om je nu al te verdiepen in zo’n proces. Ik vond het daarom een waardevolle bijeenkomst. Ik heb ook regelmatig contact met Vivian Fransen, mijn contactpersoon bij Alfa, over toekomstige ontwikkelingen van ons bedrijf.”

Uitbreiding

Als Ondernemer in Beeld vertelde Stokman twee jaar geleden tijdens een interview dat hij na overdracht voor 50 procent mede-eigenaar was geworden van het Nieuwveens bedrijf. “Zo’n mooi bedrijf, met goed en gezonde klanten wil je toch behouden”, zei Stokman destijds. Het bedrijf kreeg een nieuwe impuls, groeide hard en er waren zelfs plannen voor uitbreiding naar een andere locatie, om grond te kopen op het bedrijventerrein in Nieuwveen. Stokman vertelde: “Hier kunnen we dan de vrachtwagens kwijt en willen we een loods bouwen voor op- en overslag van producten. Ik zie groei niet per definitie in méér wagens, maar in eigen opslagruimte voor mijn klanten en nieuwe diensten voor de bestaande klanten.”

Werkelijkheid

Nu, twee jaar later worden deze plannen zeer binnenkort werkelijkheid. Stokman gaat verder: “Begin april gaan we de grond op het industrieterrein kopen en in twee maanden tijd willen we daar openen met een groot feest voor klanten, relaties, familie en vrienden. Als iedereen zijn werk doet dan moet dat kunnen lukken, er zit eindelijk schot in de zaak!”

Alfa wenst Richard succes met deze mooie plannen!

Meer informatie? Kijk ons webinar terug: 'Stoppen en doorgaan?: zo bereid je je voor op een bedrijfsoverdracht

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina