Banner

Terugkijken: webinar ‘Stoppen en doorgaan?’: zo bereid je je voor op een bedrijfsoverdracht

2 februari 2021 | Door:  Stephan de Groot

In januari heeft overnameadviseur Stephan de Groot van Alfa Consultants in het BOVAG-webinar ‘Stoppen en doorgaan?’ de belangrijkste onderdelen van een bedrijfsoverdracht toegelicht. Hij werd daarbij ondersteund door de ervaringen van Patrick Olgers en Bart Pols, die dit proces al achter de rug hebben. Patrick Olgers verkocht zijn aandeel in de dealerholding waar hij mede-eigenaar van was en Bart Pols nam samen met zijn broer het motorbedrijf over van zijn ouders. Zij vertelden tijdens het webinar over hun keuzes en leermomenten.  

Je bedrijf verkopen 

Stephan de Groot van Alfa Consultants liet tijdens het webinar zien hoe je een bedrijf voorbereidt op de verkoop. Een overdracht aan een familielid of werknemer is ook een verkoop en volgt grotendeels dezelfde stappen. Denk aan het verkoopklaar maken van het bedrijf: hoe doe je dat, wat is een duizenddagenplan en hoe bepaal je de waarde van een bedrijf? Met welke mensen heb je te maken tijdens het proces? Ook werd ingezoomd op de partij die het bedrijf overneemt, welke informatie die nodig heeft, hoe je onderhandelingen aanpakt en uiteindelijk het proces afrondt.  

Ondernemerspanel 

Het ondernemerspanel bestond uit Patrick Olgers. Hij was mede-eigenaar en directeur van de Dijkstra Autogroep, maar besloot zich op zijn vijftigste terug te trekken om wat anders te gaan doen. De Dijkstra Autogroep is vervolgens overgenomen door Wensink Automotive. Daarnaast was Bart Pols van Pols Motoren aan het woord. Hij is de derde generatie die aan het roer staat van het Brabantse motorbedrijf. Samen met zijn broer nam Bart het bedrijf over van zijn ouders. Hun waardevolle ervaringen deelden ze tijdens het webinar.  

Kijk hier het webinar terug:

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Stephan de Groot of met een van zijn collega’s van Alfa Consultants 

Ook interessant voor jou: 
Bedrijfsoverdracht aan familie of werknemer kán valkuil zijn - Alfa Accountants en Adviseurs