Banner

Kennissessie: Hoe bereid je jouw bedrijf voor op de volgende stap in een bedrijfsovername

10 februari 2023 | Door:  Carol de Wit

In de afgelopen jaren was er sprake van een ware consolidatieslag in de transportmarkt. Ook voor 2023 wordt een verdere consolidatie verwacht. De redenen hierachter zijn breed van aard: een naderend pensioen, het hebben van geen opvolger, een interessante koper heeft zich gemeld of je wilt je als ondernemer klaarmaken voor de uitdagingen in de markt. Wat de aanleiding ook is als je jouw bedrijf wilt overdragen of verkoopklaar wilt maken; er geldt één gouden regel: begin op tijd! 

De overnameadviseurs van Alfa nodigen je graag uit voor de kennissessie over dit onderwerp. Tijdens de sessie praten we je bij over de valkuilen, kansen en uitdagingen op het gebied van bedrijfsovernames in de transportsector. In de presentatie staan wij stil bij alle financiële, juridische en fiscale aandachtspunten en nemen we je mee in de stappen die je kunt zetten om het bedrijf klaar te maken voor de volgende stap.  

Vragen die onder andere aan bod komen zijn: wat is mijn bedrijf nu waard? Hoe kan ik mijn personeelsbestand voorbereiden op een overname? Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Hoe lang duurt een overnameproces en wanneer moet ik beginnen met de voorbereiding?  

Deze en tal van andere vragen worden tijdens de kennissessie op een interactieve wijze beantwoord. Bij de presentatie is ook Maarten Somsen van NL Credit Services te gast, hij gaat in op de financieringsmogelijkheden in een bedrijfsovername. 

Programma

Wij ontvangen je graag op 15 maart vanaf 08.00 uur met ontbijt.

Hierna is het programma als volgt:
08.30 uur Aftrap Carol de Wit.
08.45 uur  Stephan de Groot en Oscar Leune van Alfa Consultants omtrent begeleiding en actualiteiten in het gehele traject.
10.30 uur Afsluiting

Meld je hier aan!

Locatie

Alfa Bleiswijk, Hoekeindseweg 39 te Bleiswijk

Alfa Consultants

Voor ondernemers is het verkopen of overnemen van een bedrijf een belangrijke mijlpaal in hun ondernemersbestaan. Niet alleen zakelijk maar ook emotioneel. Alfa Consultants ondersteunt klanten tijdens het gehele overnametraject, verkooptraject of bij een fusie. Wij zijn gespecialiseerd in waardebepaling, de aankoop- en verkoopbegeleiding van ondernemingen, overnamefinancieringen en due diligence onderzoeken. Naast de aandacht voor alle fiscale en financiële aspecten, is het ook heel belangrijk dat de juridische kant van een transactie goed geregeld wordt. Ben je dichtbij een nieuwe fase? Wij helpen je graag.

NL Credit Services

NL Credit Services is opgericht in 2012 door ondernemers Frank Bakker en Rob Toorman en is een van de eerste bankonafhankelijke factormaatschappijen van Nederland. Hun doel was en is simpel, namelijk bedrijven en ondernemers op een transparante en snelle manier meer liquiditeit te verschaffen. Sinds 2012 hebben zij reeds honderden ondernemers bijgestaan en kunnen helpen middels onze dienstverlening op het gebied van factoring en andere vormen van werkkapitaalfinanciering. NL Credit Services is niet alleen de ideale partner in Factoring, ook bieden zij, binnen bepaalde voorwaarden, inkoopfinanciering en voorraadfinanciering aan. Hun belofte: "Als onafhankelijk factoring partner ondersteunen wij onze klanten dagelijks op het gebied van liquiditeit en risicomanagement. Door zorg te dragen voor stabiele kasstromen creëren wij rust en ruimte die onze klanten in staat stellen hun ambities en groei waar te maken."

Verkoop begeleiding nodig ?

Vraag hier het whitepaper aan en je krijgt onder andere antwoord op de vragen:

Aanmelden

Wil je deze kennissessie bijwonen? Meld je dan hier aan. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Wij stellen je aanwezigheid zeer op prijs. Een introducé is natuurlijk ook van harte welkom.

Carol de Wit

Carol de Wit

Sectormanager Transport en Logistiek

088 2531885 | caroldewit@alfa.nl


Meer over Carol