Marco Streefland

Marco Streefland

Senior klantbeheerder

Mijn naam is Marco Streefland en ik woon samen met mijn vrouw en twee dochters in de hoofdstad van Drenthe, Assen. Oorspronkelijk kom ik uit het Westland en in 2007 heb ik deze streek achter mij gelaten en ben ik in Assen gaan wonen.

Mijn loopbaan in de accountancy startte eind jaren 90 bij een administratiekantoor, ging vervolgens naar een accountantskantoor en uiteindelijk belandde ik wederom bij een administratiekantoor. Het was na ruim 3 jaar tijd om begin 2001 de overstap te maken naar SCT Accountants. Het accountantskantoor voor de transportsector. Na ruim 13 jaar hier gewerkt te hebben, werd het kantoor in 2014 overgenomen door Alfa Accountants.

Het is duidelijk dat mijn affiniteit vooral ligt op het gebied van transport, maar ook het overige MKB is mooi. Allemaal ondernemers die hart voor de zaak hebben. Het is fantastisch om te zien hoe de ondernemers hun bedrijf leiden. Passie is misschien wel het juiste woord.

In mijn rol als klantbeheerder ben ik de spreekwoordelijke dokter voor de klant. Met de klant bespreek ik graag de mogelijkheden voor zijn onderneming. Als ik de vraagstukken niet kan oplossen, dan schakel ik een collega met de juiste discipline in. De klant moet het gevoel krijgen dat er een team achter hem staat die hem van dienst wil zijn met het beantwoorden van alle soorten vragen.

In mijn vrije tijd zit ik niet stil en kom ik soms tijd te kort met de diverse hobby’s. Eigenlijk allemaal raakvlakken met de MKB ondernemer. Als penningmeester van de plaatselijke hockeyclub doe ik ervaring op aan de andere kant van de tafel en ervaar nu hoe het is om een klein bedrijf te runnen.

Daarnaast ben ik sportverslaggever van twee lokale omroepen. Tijdens de wedstrijden ontmoet ik veel personen die enthousiast zijn over hun vereniging en hun ziel en zaligheid er in leggen en dat ook uitstralen. Deze vrijwilligers hebben ook een stip op de horizon voor hun vereniging (lees MKB onderneming).


Recente artikelen van Marco

“Vrachtwagenchauffeur is een levensstijl die mij goed past”

“Vrachtwagenchauffeur is een levensstijl die mij goed past”

27 oktober 2023

Z’n territorium beperkt zich tot Nederland en directe omgeving. “Voornamelijk Groot-Benelux. Weleens een uitstapje, maar meestal in de buurt. Aan het woord ondernemer Berry Gijze

“Volle focus op elektrificatie van ons wagenpark” - R Nagel Transport

“Volle focus op elektrificatie van ons wagenpark” - R Nagel Transport

27 juli 2022

In 1938 begon het allemaal met slechts één vrachtauto, tegenwoordig rijdt R. Nagel Transport met 70 vrachtauto's. Het bedrijf ziet groeiambities als 'groene ambities'.

Vijftien jaar op de weg, en geen dag zonder werk

Vijftien jaar op de weg, en geen dag zonder werk

28 april 2022

Van zijn 18de tot zijn 33ste in loondienst, daarna voor zichzelf begonnen. Lees hier het verhaal van Theo Bonouvrié, Bono-Vries Transport over tijdsdruk en milieu.

“We worden bij Alfa op onze wenken bediend”

“We worden bij Alfa op onze wenken bediend”

25 november 2021

Met zo’n dertig vrachtwagens is Fiks Transporten een bekende naam op de Nederlandse wegen. Een familiebedrijf, gerund door broer en zus Louis en Astrid Fiks. Lees hier hun verhaal.

Elke dag verse zuivel, met dank aan Gebroeders Dunnink

Elke dag verse zuivel, met dank aan Gebroeders Dunnink

4 mei 2021

“We begonnen met één auto. We wisten niet veel van het melktransport, we zijn min of meer in het diepe gegooid. Waar dit toe geleid heeft? Lees het hier.