Banner

Wandelen en brainstormen

2 maart 2021 | Door:  Remco Oranje

Ondernemers staan voor flinke uitdagingen. Is het niet omdat de coronacrisis veel van hen vraagt, dan wel omdat ondernemen nu eenmaal steeds opnieuw kansen, uitdagingen en mogelijkheden biedt. Juist daarom is het fijn om een sparringpartner aan je zijde te hebben. Iemand die niet alleen financieel van de hoed en de rand weet, maar een adviseur die de ondernemer met raad en daad kan bijstaan. Alfa. Al meer dan tachtig jaar ‘overal dichtbij’. Durf jij de stap te zetten?

‘Wij willen graag sparren met de ondernemer van mkb bedrijven met vier medewerkers of meer. Ook als hij al een eigen boekhouder of accountant heeft’, vertelt Arjan Jans, directeur van Alfa in Zwolle. ‘Want wie wil er als ondernemer niet ook wel eens een ‘second opinion’ horen?’ Bij Alfa Accountants en Adviseurs ben je aan het juiste adres. Tenslotte gaan zij veel verder dan cijfers alleen. Arjan: ‘Het ondernemen an sich, maar zeker ook de huidige crisis, daagt ondernemers op veel terreinen uit.’ Daarom heeft Alfa ‘wandelen met een adviseur’ bedacht. Lekker buiten. Coronaproof in de vrije natuur. ‘Onze adviseurs gaan met de ondernemer aan de wandel en bieden zo een luisterend oor.’

Overal dichtbij

De drie adviseurs die graag de wandelschoenen aantrekken, zijn: Arjan Jans, gespecialiseerd in finance, DISC (gedragsstijlen van het personeel), bedrijfsoverdracht en strategisch vooruitkijken; Jack Meijerink, gespecialiseerd in duurzaamheid en financieringen, een sparring partner met visie; én: Remco Oranje, gespecialiseerd in DISC (gedragsstijlen), commercie en groeistrategieën (wie liever gaat golfen in plaats van wandelen, is bij Remco ook aan het juiste adres).

Met 35 vestigingen in het land is Alfa niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk ‘overal dichtbij’. ‘We bevinden ons als accountants én adviseurs midden tussen het mkb, weten als geen ander wat er speelt en zijn met name gespecialiseerd in onderwerpen als duurzaamheid, financiering, marketing, strategie en bedrijfsopvolging. Maar ook zeker fiscaliteit en accountancy.’ Als ‘Bcorp’ - Benefit Corporation, waarbij duurzaamheid en volledige medewerkersparticipatie een grote rol speelt - weet je bovendien dat bij de adviseurs van Alfa vooral de menselijke maat voorop staat. ‘Cijfers zeggen waar je als onderneming bent geweest, niet waar je naartoe wilt’, stelt Arjan. ‘Dus gaan we graag samen met de ondernemer toekomstgericht bezig, samen een strategie ontwikkelen en vooruitkijken.’ Hij daagt ondernemers in de regio uit om met hem - of met een van de andere adviseurs -, de wandelschoenen aan te trekken. ‘De ervaring leert dat ondernemers graag open en eerlijk praten over wat hen bezighoudt, waar ze mee zitten en waar ze naartoe willen.’ Een openhartig gesprek, tijdens een wandeling van anderhalf uur, biedt heldere inzichten, daar is hij van overtuigd. ‘Tenslotte weet Alfa al meer dan tachtig jaar haar mannetje te staan in het helder krijgen van toekomstige ontwikkelingen’, stelt hij. ‘Kortom: durf jij samen met ons stappen te zetten?!’ Bel of mail nu voor een afspraak!

Bron: Magazine Regiolokaal