Banner

Alfa Gewoon Doen Dag Zwolle 2023

16 november 2023 | Door:  Debby van der Stouw

De Alfa Gewoon Doen dag is een jaarlijks terugkerende dag bij Alfa Zwolle. Deze dag organiseren wij om onze betrokkenheid te vergroten en om iets moois te doen voor de kwetsbare mensen om ons heen in een steeds harder wordende maatschappij.

Dit jaar zijn wij naar zorgboerderij Landjuweel De Hoeven geweest. Landjuweel ‘De Hoeven’ is een volledig biologische zorgboerderij. De deelnemers op de boerderij zijn volwassenen en van alle leeftijden. Zij hebben allemaal extra zorg nodig, vanwege:


De deelnemers helpen op alle vlakken mee in het bedrijf. Bijvoorbeeld in de groentetuin, in de boerderijwinkel of in de stal. Zorgboerderij Landjuweel De Hoeven maakt het mogelijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te bieden. Karst en Lilian Klein zijn ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen heel hoog in het vaandel hebben staan en wij vinden dat deze ondernemers een steuntje in de rug verdienen, want ook voor deze ondernemer is Alfa Overal Dichtbij. En ook omdat we aandacht willen vragen voor ondernemers die net als Alfa van duurzaamheid een prioriteit maken.

Wij zijn de middag gestart met het wieden van onkruid in de zogeheten “No-Dig” zone. In deze zone van de groentetuin mag niet gewerkt worden met de schep of schoffel en dat betekent dat wij het  onkruid met de hand hebben verwijderd samen met een aantal deelnemers. Rond een uur of drie hebben wij koffie gedronken en een pauze gehouden. Na de pauze hebben wij een rondleiding over het prachtige erf gekregen van Karst, eigenaar van Landjuweel De Hoeven. Wat een indrukwekkend bedrijf hebben zij hier samen opgebouwd. Aan het eind van de middag hebben een aantal collega’s geholpen met het melken van de koeien, wat een enorme ervaring was. Als afsluiter hebben de collega’s samen stamppot gegeten met groentes uit de tuin en een stukje vlees van de koeien, lekker biologisch!

Bedankt Lilian en Karst voor jullie gastvrijheid! 

 

Debby van der Stouw

Debby van der Stouw

Directiesecretaresse / Marketing

088 2533090 | dvdstouw@alfa.nl


Meer over Debby