Banner

Ruben van Veen: 'Er zijn binnen dit bedrijf zoveel mogelijkheden'

29 februari 2024 | Door:  Ruben van Veen

Mogelijkheden scheppen en keuzes bieden

De eerste maanden van 2024 zijn alweer voorbij. De financiële carrousel draait op volle toeren en ook op de fiscaal juridische afdeling bij Alfa Naaldwijk is het jaar goed gestart. Ondertussen zijn ze druk op zoek naar een nieuwe senior fiscalist. Waarom je heel snel op deze vacature moet reageren vertelt dé Alfa kenner bij uitstek en mede senior fiscalist Ruben van Veen!

Als hij zegt dat je deze kans niet moet laten lopen, dan kun je er eigenlijk niet omheen zou je zo zeggen. Al achttien jaar werkt Ruben van Veen bij Alfa Naaldwijk. Eerst als klantbeheerder, maar via een dubbelfunctie met een lijntje naar de fiscale afdeling is hij inmiddels helemaal op de fiscaal juridische afdeling van Alfa Naaldwijk beland. Als íemand weet hoe waardevol zijn baan bij Alfa is, dan is Ruben het wel. “Ik werk hier al achttien jaar en toch ben ik bij lange na niet de langst zittende medewerker”, lacht Ruben. “Dat zegt toch wel heel veel. Ten eerste dat mensen hier met heel veel plezier werken. Daarbij komt dat het nooit saai wordt. Er zijn binnen dit bedrijf zoveel mogelijkheden om door te groeien en om te ontwikkelen dat het wel heel lastig is hier je kansen niet te pakken”.

Als derde grote winstpunt noemt Ruben de flexibiliteit van Alfa. “Ik heb zelf drie kinderen. Een tweeling van bijna 5 en een kleine van 7. Dan hoef ik niemand uit te leggen dat dat een drukke periode in het leven is. Daarom is het heel fijn dat ik de kinderen ‘s morgens naar school kan brengen en een uurtje later kan beginnen. Dan is het ook niet zo erg dat ik soms thuis in een vrij uurtje wat werk kan inhalen. Het meedenken zit in het DNA van Alfa Naaldwijk. Dat werkt voor mij gewoon heel erg goed. Je ziet het bijvoorbeeld ook aan onze klanten. We werken soms zo lang met klanten samen dat er een heel hechte relatie ontstaat. Dat familiaire is echt de sterke kant van dit bedrijf. Deuren staan letterlijk altijd voor je open. Of je nu de secretaresse nodig hebt of dat je de directeur dringend moet spreken. Je bent altijd bij iedereen welkom. Dát is Alfa”.

Fiscale puzzels

Via het VWO, HBO en Fiscaal recht in Rotterdam belandde Ruben via via bij Alfa. “In de tijd dat ik startte met werken, was het lastiger om werk te vinden dan momenteel het geval is”, legt Ruben uit. “Ik ben dan ook eerst als klantbeheerder begonnen. Op de achtergrond heb ik mijn expertise als fiscaal adviseur altijd meegenomen en zo kon ik mijn klanten zelf op dat gebied ook goed  ondersteunen. Na een tijdje als een soort brug gefungeerd te hebben, ben ik volledig op deze afdeling terecht gekomen. Toen ik begon, zaten er drie mensen me ’s morgens aan te kijken maar als ik nu onze afdeling op loop, zitten er meer dan elf gezichten.

En we zoeken dus nog een collega!” Ruben zorgt er met zijn expertise voor dat de klanten van Alfa geen fiscale beperking ervaren in het voeren van hun bedrijf. “Ik weet dat mijn werk vaak wordt geassocieerd met blauwe enveloppen, stroperige mails en saaie grijze pakken. Dat snap ik wel. Men staat over het algemeen niet te juichen als het op een verjaardag over de fiscus gaat inderdaad”, grijnst Ruben. “Maar het verhaal is meer dan dat. Ik heb juist een enorm creatief beroep! Men vergeet dat ik probeer mogelijkheden te scheppen voor klanten door te kijken naar de verschillende opties. Ik heb veel contact met de belastingdienst en ik ervaar dat juist vaak als heel prettig. De veelzijdigheid van dit werk met enerzijds de puzzel die de belastingdienst neerlegt en die wij zo gunstig mogelijk proberen te leggen en anderzijds het contact met de klanten die we kunnen adviseren en helpen met hun (complexe) vraagstukken. Daar kan ik oprecht van genieten! Tel daarbij de sfeer en collegialiteit van de mensen bij Alfa Naaldwijk op en je weet zeker dat je niet al te lang moet wachten met reageren op deze vacature. “Ik sta te springen om iemand mee te nemen in dit bedrijf. Het zou erg leuk zijn een nieuwe senior fiscalist op onze afdeling te mogen verwelkomen. Ik weet zeker dat iedereen die hier solliciteert daar op geen enkele manier spijt van gaat krijgen!

Solliciteren?

Het is niet onlogisch dat je na deze monoloog enthousiast bent geworden. Wil je na het lezen van dit verhaal dan ook reageren op de vacature als senior fiscalist en verder kennis maken met Ruben en zijn team? …. Klik dan snel hier: Senior fiscaal adviseur - Naaldwijk - Alfa Accountants en Adviseurs (werkenbijalfa.nl)

Ruben van Veen

Ruben van Veen

Senior fiscaal adviseur

088 2532519 | rvanveen@alfa.nl


Meer over Ruben