Ruben van Veen

Ruben van Veen

Senior fiscaal adviseur

Na mijn studie fiscaal recht ben ik in 2005 terechtgekomen bij Alfa in Naaldwijk. Mijn roots liggen in de buurt van Rotterdam en het lag dus misschien wat minder voor de hand om hier terecht te komen, maar met de nodige familieleden uit het Westland, waaronder ook een tuinder, was het Westland zeker niet onbekend. Menig zomer heb ik doorgebracht in de kassen tussen de fresia’s.

Dat ik hier al zo lang rondloop, ligt niet zozeer aan het gebrek aan avontuurlijke inslag (al helpt het imago van accountantskantoren hier niet mee :)), maar des te meer aan de kansen en mogelijkheden die Alfa mij in al die jaren heeft geboden. En ook nog steeds biedt trouwens. Die gaan van inhoudelijke verdiepende fiscale cursussen tot bredere persoonlijke ontwikkelingstrajecten.

In mijn dagelijks werk houd ik mij bezig met fiscale vraagstukken en adviestrajecten bij met name mkb ondernemers. Vaak is de fiscaliteit hier toch een belangrijke factor, zo niet de doorslaggevende. Helaas blinkt de wet- en regelgeving vaak niet uit in duidelijkheid en eenvoud. Ik houd ervan om hier helderheid te bieden, zo begrijpelijk mogelijk uit te leggen waar de fiscale (on)mogelijkheden liggen en vooral zo creatief mogelijk te kijken naar welke kansen er zijn. Er zijn bijna altijd meerdere wegen naar Rome en de kunst is die weg te vinden die het best past.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om op de wielrenfiets te stappen en een rondje te maken. Omdat lekker uit eten of een terrasje pakken ook tot mijn favoriete bezigheden behoren, woon ik met plezier in Delft samen met mijn vrouw en drie jonge kinderen. 

 


Recente artikelen van Ruben

Ondernemend echtpaar Joyce en Michael Sonneveld maakt van water zuiveren een succes

Ondernemend echtpaar Joyce en Michael Sonneveld maakt van water zuiveren een succes

26 maart 2021

Waterson speelt in op de nieuwe wetgeving die telers verplicht hun afvalwater te zuiveren, voor dit op het riool- of oppervlaktewater wordt geloosd. Een interview.