Banner

Recruiter Roos Lambregts helpt regio West mee groeien

4 maart 2024 | Door:  Marina de Wit

Roos: sociaal, toegankelijk en een goede luisteraar is vanaf 1 oktober bij Alfa werkzaam. Ze werkt als recruiter voor regio West, dat houdt in dat zij nieuwe collega's werft voor de vestigingen Heerhugowaard, Aalsmeer, Bleiswijk, Leiden en Naaldwijk. Roos is 32 en woont samen met haar vriend in Uithoorn.

De nieuwe functie van regio recruiter is nodig om in tijden van arbeidsmarktkrapte toch voldoende jong én ervaren talent binnen te halen. “Ik ben superblij met mijn nieuwe baan. Ik kan de functie zelf vormgeven”, vertelt ze enthousiast. Ze werkt 36 uur per week en is het merendeel van haar tijd bezig met het bellen van potentiële kandidaten. “Omdat ik heel regio West bedien, moet ik mijn tijd verdelen. Ik ben eens in de twee weken op een vestiging om de mensen te leren kennen en sfeer te proeven. Ik moet natuurlijk wel het Alfa gevoel aan nieuwe medewerkers kunnen overdragen.”

Individu

Roos werkt nauw samen met de afdeling recruitment op het hoofdkantoor in Wageningen, maar ook met de andere regio recruiters uit het land, met directies, teamleiders en andere collega’s. “Het meeste contact heb ik natuurlijk met nieuwe mensen uit verschillende disciplines. Aanhoren wat zij leuk vinden en waarnaar zij op zoek zijn. Wat kan Alfa toevoegen aan hun carrièrepad? Ik kijk naar het individu, wat past bij hem of haar en wat vindt diegene belangrijk.”

Intakegesprek

Naast het recruiten maakt Roos een strategische jaarplanning en bepaalt ze samen met de regiodirectie doelen. Roos gaat verder: “We willen groeien, door verloop is ook vervanging nodig. Ik zet hiervoor vacatures uit en ga zelf actief via LinkedIn op zoek naar geschikte kandidaten. Uiteraard gebeurt dit altijd in goed overleg met de teamleiders.” Roos doet altijd eerst telefonisch een intakegesprek met de kandidaat. Soms, indien dat gewenst is, schuift ze ook aan bij het eerste gesprek. “Als collega's het fijn vinden als er nog extra wordt verdiept of iemand past bij Alfa en de Alfa cultuur, sluit ik graag aan bij een sollicitatiegesprek.”

Screening

In januari heeft Roos twintig nieuwe medewerkers aan Alfa weten te binden. “Denk aan backoffice medewerkers, accountants of stagiairs. “De medior en senior functies zijn lastiger in te vullen. Op dit moment ligt de focus vooral op de vestiging Naaldwijk, waarvoor ik onder andere op zoek ben naar een senior fiscalist en een teamleider/accountant.” Na bijna vijf maanden weten collega’s Roos inmiddels goed te vinden. “Ik wil graag van waarde zijn voor de teamleiders door een goede eerste screening te doen. Deze voorselectie scheelt hun een hoop tijd! Ik kan ook gemakkelijk terecht voor vragen en om even te sparren over hoe ik iets beter of anders kan doen.”

Leiden

Vanwege de recente opening van ons kantoor in Leiden zoeken we nu voor deze vestiging een hoop nieuwe collega’s om ons team verder uit te breiden! “Vooral studenten en starters weten ons al te vinden. Die stroom is goed, wat logisch is, want Leiden is een studentenstad. Ervaren fiscalisten zoeken we eigenlijk altijd. Op dit moment loopt daar ook een landelijke campagne voor. Verder ga ik op zoek naar senior assistent accountants. Een moeilijk invulbare vacature, die melden zich namelijk niet vanzelf, dus daar ga ik komende tijd mee aan de slag!”

Vervolgstap

Roos komt van oorsprong uit de hospitality branche, dus dienstverlenend bezig zijn is voor haar bekend terrein. “Contact met mensen vind ik het allerleukste! Welke competenties heeft iemand? En passen die bij Alfa? Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Mensen helpen om een vervolgstap in hun carrière te zetten. Van een match krijg ik energie! Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, dat is recruitment. Connecties maken, enthousiasmeren, manieren zoeken die werken! Met focus op seniorrollen. Jonge generaties opleiden en begeleiden is minstens zo belangrijk. Een kandidaat moet passen bij een organisatie als Alfa. Je moet houden van een informele werksfeer. Je bent van nature proactief, want bij Alfa heb je een bepaalde mate van zelfstandigheid. Er zijn veel kansen en mogelijkheden, maar die moet je ook aangrijpen. Bij Alfa heb je alle tools tot je beschikking. En uiteraard zijn klanten belangrijk voor je, graag willen helpen en meedenken met de ondernemer, samen met hem de beste op maat gemaakte oplossing vinden!”, sluit Roos af.

Zoek jij een baan in regio West? Kijk dan eens op werkenbijalfa.nl of neem direct contact op met Roos T: 06 817 393 04 M: rlambregts@alfa.nl

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina