Banner

Quinty Pos: 'Jong geleerd, oud gedaan!'

18 september 2023 | Door:  Eva van Eijck

Na haar eerste jaar bij Alfa nam ze voor al haar collega’s een taart mee naar de zaak. ‘Oudjes bedankt’, liet ze er in sierlijke chocoladeletters op tekenen. Een dikke knipoog naar haar eigen leeftijd ten opzichte van die van haar naaste collega’s. Wat doet een ‘student’ van 21 aan het begin van haar carrière bij Alfa? Waarom kiest Quinty Pos voor deze weg van werken en leren? Wat drijft haar om nu al het werkveld op te zoeken en het studentenleven achter zich te laten? Het is hoog tijd voor een interview met de jongste en vrolijkste assistent accountant van Alfa Naaldwijk

Leren in de praktijk

Bij haar studiegenoten gingen de wenkbrauwen zo’n beetje richting het plafond toen Quinty Pos vertelde dat ze de Erasmus universiteit ging verruilen voor een plekje op de HBO accountancy. “Dat vonden ze inderdaad een beetje een vreemde beslissing”, lacht Quinty als antwoord op deze vraag. “De meeste van mijn studie- en leeftijdsgenoten studeren aan de universiteit in Rotterdam en leven het leven van een student met alles wat daarbij hoort. Inclusief de stapavond op donderdag, de huisgenoten en de colleges. “Dat vond ik ook leuk”, zegt Quinty, “maar ik wilde het vak van accountant liever in de praktijk leren. Ik kende Alfa al als een heel leuk leerbedrijf omdat ik hier als puber al eens een vakantiebaantje had gedaan. Toen kwam ik er al achter dat ik het werken met cijfers echt leuk vond”. Uiteindelijk belandde Quinty op de Erasmus universiteit waar ze economie en bedrijfseconomie ging studeren. “Dat wilde ik graag, maar het werkveld bleef lonken”, vertelt ze. “Ik wilde alles wat ik leerde het liefst direct in de praktijk brengen. Dat kan op de universiteit niet. Daarom besloot ik om de universiteit te verruilen voor het HBO. In de ogen van veel studiegenoten een stap terug maar voor Quinty juist een enorme stap vooruit. “Ik kwam hier bij Alfa op kantoor in een warm bad terecht. De collega’s, de omgeving, de sfeer. Het voelt als een soort familie. Dat vind ik prettig. Daar voel ik me fijn bij en dan kan ik me ook het allerbeste ontwikkelen”.  

Assistent accountant

Vier dagen in de week is Quinty op het kantoor in Naaldwijk te vinden en de laatste dag studeert ze. “Ik weet hoe er in deze wereld onder studenten soms over het beroep wordt gedacht, maar ik kijk anders tegen accountancy aan. Ik zie het veel meer als een beroep waarin ik mensen kan helpen. Weliswaar met het organiseren van hun bedrijf en de cijfers die daarbij horen maar ik heb een ondersteunende rol. Ik help ondernemers vooruit. Daar gaat het mij om! Dat is me veel meer waard dan een snelle auto of een net pak. Precies deze sfeer past ook bij Alfa. Het is een heel toegankelijke organisatie. Ik ben 21 maar ik voel me geen moment een buitenbeentje of ondergewaardeerd. Het is een gelijkwaardige organisatie en dat is heel prettig om in te werken. Ik werk nu als assistent accountant met de daarbij behorende taken. Het inboeken van administraties, klanten leren kennen, en jaarrekeningen opstellen. Ik leer elke dag weer nieuwe dingen bij. Binnenkort zit ik misschien eens aan tafel bij een gesprek met een klant. Iedere dag met kleine stapjes vooruit. Over vijf jaar hoop ik dan een stuk verder te zijn. Bijvoorbeeld door een titel van AA of RA accountant te halen. Die ontwikkeling zit in me. Dat is mijn doel!”.  

Vrienden van Alfa

Als je geboren en getogen bent in Bergschenhoek, onder de rook van Rotterdam is een vaste baan midden in het Westland wel even wennen. “Inmiddels heb ik het accent wel een beetje door hoor, grinnikt Quinty. “Béééést, of: “Helemaal gouuuud”, kun je haar dus nu horen zeggen als een collega in de deuropening even iets aan haar vraagt. “Haha, ja daar ben ik inmiddels wel aan gewend geraakt. Zozeer zelfs dat Quinty nu deel uitmaakt van de personeelsvereniging van Alfa. Deze zorgt tijdens het jaar voor het nodige vertier en de afleiding. Want: Werken is leuk, maar er moet ook genoten worden. Een uitje met de familie, een pretpark of wandelen in de pauze. Er zijn veel activiteiten waar de werknemers van Alfa van kunnen genieten. Het hoogtepunt voor Quinty is toch wel De Vrienden van Amstel Live ieder jaar in Ahoy. Zo’n avond is naast dat het heel gezellig is ook heel waardevol voor een team. Je leert elkaar beter kennen en je ziet elkaar ook in een informelere setting. Dat is leuk! “Of ik voor jou ook nog een kaartje heb? Ik zal mijn best doen”, lacht Quinty. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva van  Eijck

Eva van Eijck

Directiesecretaresse

088 2532526 | evaneijck@alfa.nl


Meer over Eva