Banner

Lyndia van der Bij per 1 januari nieuwe directievoorzitter Alfa Naaldwijk

31 oktober 2023 | Door:  Lyndia van der Bij

Per 1 januari 2024 is Lyndia van der Bij de nieuwe directievoorzitter van de Naaldwijkse vestiging van Alfa Accountants en Adviseurs. Zij volgt daarmee Hans de Leeuw op, die deze positie met veel vertrouwen aan haar overdraagt en daarna met vervroegd pensioen gaat. Van der Bij verheugt zich op haar nieuwe rol, waarin ze ook blijft doen waar haar hart al jaren ligt: klanten in de tuinbouw strategisch adviseren en voorbereiden op de toekomst.  

Lyndia begon haar carrière 17 jaar geleden bij Alfa Naaldwijk, klom intern geleidelijk op en werd in april jl. benoemd tot directeur tuinbouw van het kantoor. Ook in haar nieuwe rol per 1 januari a.s. blijft zij verantwoordelijk voor het tuinbouwteam binnen dit kantoor, waar ze al jaren samenwerkt met mededirecteur Toni di Addario (verantwoordelijk voor de mkb-tak en HRM). Toni is trots op de doorgroei van Lyndia tot directievoorzitter. In de afgelopen periode werkten Lyndia, Toni en Hans nauw samen om alle taken en verantwoordelijkheden te herverdelen. Hans: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Lyndia hier een succes van maakt. Ze is enthousiast, ervaren en vakkundig en heeft zeer goed over deze stap nagedacht. Daarbij zie ik ook dat zij een goede balans heeft gevonden tussen haar directietaken en de advisering aan onze tuinbouwklanten.”

V.l.n.r.: Hans de Leeuw, Lyndia van der Bij en Toni di Addario. 

Liefde voor de tuinbouwsector

Bij Lyndia is de liefde voor de tuinbouwsector écht. “Ik vind het een heel interessante branche, vanwege het ondernemerschap en de innovatiekracht die ik bij tuinbouwbedrijven zie. In deze sector gebeurt gewoon erg veel; er wordt nauw samengewerkt, met het oog op de lange termijn, op duurzaamheid. Dat matcht gewoon heel goed met de manier waarop ik zelf graag werk. Binnen de tuinbouw is verduurzaming ook geen nieuw onderwerp; de laatste jaren zijn hier enorme stappen in gemaakt. We denken op dit terrein graag en actief mee met onze klanten. Klein voorbeeld: recent opende een grote subsidieregeling voor energiebesparing en verduurzaming. Daar bereiden we onze klanten dan ruim van tevoren op voor, zodat we alle subsidieaanvragen van hen ook op de eerste dag van openstelling van de regeling kunnen indienen. Dat krijg je alleen voor elkaar wanneer je als tuinbouwteam oprecht betrokken bent bij de branche en je klanten.”

Ambities

Lyndia weet wat ze wil en is van nature een verbinder die graag investeert in relaties met klanten en collega’s. “Ik ben een mensenmens, zo zit ik in elkaar. Ik kan zien wat mijn collega’s nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen en met plezier bij ons te werken. Geef je de ander de ruimte en het vertrouwen om zich te ontwikkelen, dan gaat die ander in zijn kracht staan. Dat werkt zowel op individueel niveau als op teamniveau positief uit – je groeit zo met elkaar en als kantoor. Mijn ambities voor de toekomst: een verdere uitbouw van ons kantoor, we zien volop kansen bij onze huidige klanten. Ik krijg er veel energie van om strategisch bezig te zijn met klanten én om invulling te geven aan onze kantoorstrategie. Alfa is een landelijke organisatie met alle specialismen in huis, maar biedt ons tegelijkertijd wel de ruimte om de vestiging in Naaldwijk heel lokaal neer te zetten en aansluiting te vinden bij de lokale ondernemers (Westland e.o). Ik vind de ruimte die we daarvoor krijgen heel prettig.”

Lyndia van der Bij

Lyndia van der Bij

Directievoorzitter

088 2532463 | lvdbij@alfa.nl


Meer over Lyndia