Banner

Marten van der Loo: ‘Van het binnenbad naar het buitenbad is best wel lekker!’

15 februari 2023 | Door:  Eva van Eijck

Even voorstellen: Marten van der Loo

Hij had net een slok van zijn drankje met parapluutje genomen en wilde een duik nemen in het zwembad dat drie meter verderop als een blauwe oase aan zijn voeten lag toen hij nog even op zijn telefoon keek. Een berichtje op LinkedIn. Zat hij daar op te wachten in zijn vakantie? Toch opende Marten van der Loo het bericht dat van Alfa Naaldwijk afkomstig bleek te zijn: Of hij geen interesse had om de nieuwe senior juridisch adviseur te worden bij Alfa. Rustig zette hij zijn drankje neer, las de tekst nog eens goed en de rest is geschiedenis. Hoog tijd om eens uitgebreid met Marten te praten over zijn carrièreswitch en wat hem allemaal opvalt bij Alfa en omstreken…

Precies op het afgesproken tijdstip galmen de eerste oer-Haagse klanken uit de speakers van de laptop. Dat de nieuwe senior juridisch adviseur van Alfa Naaldwijk in die stad ‘achter de duinen’ woont, is geen toeval. “Ik ben geboren en getogen in Den Haag”, vertelt Marten. “Ik voel me er fijn, deze stad past bij mij en mijn gezin. Én vanaf Den Haag is het ook niet zo ver naar mijn nieuwe werk...

Marten begint er zelf al over. Precies vier maanden is hij nu in dienst bij Alfa. Hiervoor zag zijn leven er wel iets anders uit. “Mijn pa werkte vroeger al in de makelaardij. Daar kom de passie voor stenen vandaan. Toen ik zelf mocht kiezen, wilde ik ook die kant op. Vaak gaat zoiets toch van vader op zoon. Anders kies je dat niet. Na de HAVO en het VWO ben ik gaan studeren aan de universiteit. Om dat te kunnen bekostigen, nam ik maar een bijbaantje in de horeca. Marten en de kroeg. Dat bleek een gouden combinatie. Voor de horeca dan in ieder geval. Dat baantje was hét sein om de boeken even in de hoek te leggen en in plaats daarvan alle Haagse kroegen van binnen te gaan bestuderen. Weliswaar van achter de bar, maar toch. “Ik vond het een geweldige tijd, maar maakte lange nachten en op een gegeven moment komt er toch een dag dat je die studieboeken ziet liggen en denkt: “laat ik weer eens iets gaan doen”. Zo gezegd, zo gedaan en Marten belandde na tien studiejaren en drie jaren beroepsopleiding als Bevoegd Waarnemend Notaris in de wereld van het notariaat. “Dat heb ik met veel plezier zo’n twintig jaar gedaan”, zegt Marten. “Ik vond het leuk werk, voelde me goed en ik wist hoe de hazen liepen in het wereldje. Alles op orde. Toch had ik al eens bij mezelf gedacht: Ik zit niet op een schopstoel, maar ik zou misschien weleens iets anders willen. En toen kreeg ik dus dat berichtje van Alfa. Blijkbaar precies op het juiste moment. Ik ben op gesprek gegaan en het klikte meteen. De sfeer voelde goed, het gesprek was laagdrempelig en ik voelde al dat deze club mensen weleens bij mij zou kunnen passen. Er volgde een tweede gesprek en nu zit ik hier al vier maanden te genieten van mijn nieuwe baan en mijn nieuwe collega’s.

Marten kan wel lachen om het woord senior op zijn visitekaartje. “Geef het beestje een naampje, ik ben 43, ik voel me nog lang geen senior”, glimlacht hij. “Hoewel ik wel meer aan sport zou mogen doen, dat wel. De enige meters die ik maak, zijn naar de koelkast en terug!” Het tekent de humor van de goedlachse Hagenees. Altijd in voor een praatje, een grapje en een grolletje, maar wel verdraaid goed in zijn werk. “Die combinatie is eigenlijk één op één een vergelijk met Alfa zelf. De deur staat hier letterlijk altijd open. De eerste maanden dat ik hier over de drempel stapte, bleek al dat ik een goede keus had gemaakt. Je wordt geweldig opgevangen en ingewerkt. Alles is mogelijk, want bij Alfa denken ze met je mee. Dat waardeer ik. En het feit dat het niet zo’n stoffig kantoor is. Hier moest ik ineens in de pauze naar buiten om te wandelen. Dat had ik nog nooit meegemaakt! Moest ik in plaats van voor- nu ná de pauze aan het zuurstof”, grinnikt Marten.

Zijn werk bestaat uit het samen ondernemen met de klanten. “Dat is leuk om te doen”, zegt Marten. Kijken waar er mogelijkheden liggen, maar ook bespreken welke risico’s er zijn én deze afdekken.

“Dat is een verschil met mijn vorige werk. Een notaris komt pas helemaal aan het einde in beeld. Nu maak ik het proces mee. Dat is heel anders, maar heel erg leuk!” Het adviseren van klanten en het meedenken op locatie nodigt vaak uit tot langere gesprekken dan vijf minuten. “Klanten vinden het leuk als er oprechte interesse is. Als ze merken dat ze geen ‘moetje’ zijn, maar we daadwerkelijk meedenken en op maat adviseren. Kritisch, maar wel gericht op kansen zonder het familiegevoel te vergeten. Dat is Alfa. Ik ben enorm blij met deze nieuwe stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Als het aan Marten ligt, hoeft daar niet zo snel verandering in te komen. “Als het zo doorgaat, zie ik me hier wel mijn pensioen halen. Wel te hopen dat dit buitenbad dan een beetje verwarmd wordt”, knipoogt Marten.

 

Eva van  Eijck

Eva van Eijck

Directiesecretaresse

088 2532526 | evaneijck@alfa.nl


Meer over Eva