Banner

Eva van Eijck: 'Ik vind het een fijne werkomgeving.'

22 december 2023 | Door:  Eva van Eijck

Geef mij een budget en ik organiseer iets leuks voor iedereen!

Het einde van 2023 is in zicht. Veel bedrijven maken de balans op en buiten is het koud en nat. De kerstbomen staan versierd voor de ramen en iedereen is onderweg naar van alles en nog wat. Niet voor iedereen is december dé maand om te schitteren. Veel mensen kruipen het liefst onder een deken en komen ergens in januari weer tevoorschijn. Bijna iedereen dan… Eva van Eijck, de directiesecretaresse van Alfa, juist niet! Dit is haar tijd om te regelen, te organiseren en te plannen. Tijd om eens met haar te praten over wat ze nog meer allemaal voor werk doet bij Alfa!

“Ik wilde vroeger mijn kinderfeestje al zelf regelen”, lacht Eva na de vraag waarom het leuk is om iets te organiseren. “Dat zit gewoon in mij. Nu ik 27 ben, heb ik dat nog steeds! Geef mij elk bedrag dat je kunt missen en ik maak er voor iedereen iets heel leuks van. Althans, dat probeer ik!” Toch had Eva nooit gedacht dat ze het later tot directiesecretaresse zou schoppen. “Nadat ik mijn opleiding Marketing en Communicatie afgerond had, ben ik een jaartje bij een startup in de keuken gaan kijken. Ik heb daar van alles en nog wat gedaan. Van het ontwerpen van flyers, tot het maken van klantafspraken en het organiseren van een relatievent. Ik bleek er goed in te zijn en veel belangrijker nog: Ik vond die veelzijdigheid heel erg leuk. Via een vriendin werd ik geattendeerd op een vacature bij Alfa. Secretaresse, is dat niet iets voor jou? vroeg ze. Toen ben ik maar een praatje gaan maken op kantoor”. Dat praatje is nu precies vijf jaar geleden. Een jubileum inderdaad. En nee, voor zichzelf gaat Eva geen feestje organiseren, kopt de oud-spits van Westlandia de voorzet maar meteen in. “Maar de vijf jaar zijn voorbij gevlogen en ik heb nu al zin in de volgende periode!”.

Ontzorgen

Eva doet vanzelfsprekend meer dan het organiseren van kerstborrels, het huren van een poffertjeskraam voor collega’s en het kopen van bloemetjes. Het hele jaar door werkt ze nauw samen met directeur Toni di Addario. Toni en ik zijn een heel goed team, vertelt Eva. “Ik zorg ervoor dat hij zich nooit om randzaken zorgen hoeft te maken. Ik houd zijn agenda bij. Ik plan afspraken in of verzet deze juist. Ik zorg ervoor dat hij zo efficiënt mogelijk met zijn tijd omgaat. Dat is een niet te onderschatten taak. De directie kan zich zo volledig focussen op de afspraken en op andere zaken die voor Alfa belangrijk zijn. Ik weet dat hun hoofd al vol genoeg zit. Voor hen is het fijn dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de planning, dat doe ik én nog heel veel meer. Het is echt niet zo dat ik alleen maar koffie kom brengen als er een belletje afgaat, dat beeld kan iedereen wel meteen uitwissen. Ik ben er om alle obstakels weg te nemen. Dat is een onmisbare schakel binnen Alfa.

Op de kaart

Als geboren en getogen Westlandse kent Eva de cultuur en de sfeer die er heerst als geen ander. Ze voelt zich er prettig. Toch blijft ze wel altijd lekker zichzelf. “Het kantoor is dicht bij mijn huis dus ik probeer regelmatig ’s morgens naar kantoor te lopen. Heerlijk vind ik dat. Sinds ik gestopt ben met voetballen, zoek ik naar een nieuw sportief tijdverdrijf, dus dat wandelen naar kantoor is goed voor me”, lacht Eva. “De komende jaren wil ik mezelf blijven ontwikkelen binnen de organisatie. De opleiding tot  directiesecretaresse heb ik twee jaar geleden afgerond. Ik wilde toch ook dat papiertje hebben en het smaakte wel naar meer”.

“Mijn ambitie is om nog meer te leren op het gebied van PR en (online) Marketing en zo van nog meer waarde te kunnen zijn voor Alfa. Ik zou willen dat iedereen in het Westland en omstreken ons accountantskantoor aan het beeldmerk al herkent. Die naamsbekendheid nog meer vergroten. Daar ga ik graag voor Alfa mee aan de slag”.

Sfeer is belangrijk

Eva is de spin in het web bij Alfa Naaldwijk en deze rol lijkt op haar lijf geschreven. “Ik vind het een fijne werkomgeving. Daar hoop ik aan bij te dragen”, vertelt Eva. “Ik heb met bijna alle collega’s van Alfa Naaldwijk een goede band. Ik denk mede omdat ik alle leuke activiteiten voor ons kantoor organiseer en bereid ben iedereen te helpen. Of het nu een nieuwe laptop is, een printerstoring of het optuigen van de kerstboom. De sfeer is goed en dat vind ik heel belangrijk”.  

Eva van  Eijck

Eva van Eijck

Directiesecretaresse

088 2532526 | evaneijck@alfa.nl


Meer over Eva