Banner

Alfa neemt eerste Slimme Bandenpomp in Westland in gebruik

09-06-2021 | Door:  Toni di Addario

De meeste auto’s blijken rond te rijden met een (veel) te lage bandenspanning. Dit brengt veel onnodige kosten, vervuiling en veiligheidsrisico’s met zich mee. Bij Alfa Accountants en Adviseurs in Naaldwijk hebben we daarom nu een Slimme Bandenpomp geplaatst, waarmee iedereen eenvoudig (en gratis) de banden op de juiste spanning kan brengen.

Kostenbesparing  

Lage bandenspanning is een probleem dat niet snel onderkend wordt door automobilisten. Ruim de helft rijdt rond met zachte banden, blijkt uit onderzoek van CE Delft. En 16% rijdt zelfs rond met één of meerdere banden die zó leeg (of zelfs lek) zijn dat dit acuut gevaarlijke situaties zoals klapbanden kan veroorzaken. 

Elke gebruiker van de Slimme Bandenpomp kan al snel 20 tot 30 euro per keer* besparen, bij gebruik elke twee maanden of – indien eerder – elke 5000 km. Deels door te besparen op brandstof, deels doordat banden minder snel slijten.
Zeker voor ondernemers met meerdere voertuigen is dit dus een eenvoudige manier om onnodige kosten te voorkomen en tegelijkertijd bij te dragen aan een schonere leefomgeving en een duurzamere toekomst.  *uitgaande van eenmaal per 2 maanden, of indien eerder: na elke 5.000 km.

Duurzaam  

Alfa is een B Corp en wil duurzaam waarde toevoegen voor klanten, medewerkers én de samenleving. Daarom hebben wij ambitieuze doelen om ons energieverbruik en onze CO2-uitstoot fors te beperken tot netto CO2-neutraal in 2030.  Beperking van het aan mobiliteit gerelateerde energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen, fijnstof en microplastics (bandenslijtage) past daarbij. We willen per heden geen brandstofauto’s meer aan ons wagenpark toevoegen. Lager energieverbruik vergroot daarnaast de effectieve actieradius van elektrische voertuigen, waardoor elektrisch rijden nog aantrekkelijker wordt. 

De Slimme Bandenpomp werkt op een zonnepaneel (en accu) en heeft geen aansluiting op het lichtnet. Het apparaat is efficiënt met energie, dus het scherm schakelt zichzelf na gebruik automatisch weer uit

Hoezo een Slimme Bandenpomp?  

De bandenspanning zoals weergegeven op de sticker en in het boekje van de auto houdt geen rekening met factoren zoals seizoen, buitentemperatuur en gereden afstand. Omdat een reguliere bandenpomp hier niet voor corrigeert, moet de gebruiker dit zelf doen maar in de praktijk gebeurt dat zelden. Uit onderzoek blijkt zelfs dat na gebruik van een (reguliere) bandenpomp, de helft van de gebruikers alsnog met een verkeerde bandenspanning wegrijdt. Een Slimme Bandenpomp corrigeert wel voor deze factoren.  

Gebruiksgemak  

Bij Alfa willen we het gemakkelijker maken om de bandenspanning op peil te houden, zowel voor onze medewerkers en klanten als voor de omgeving. Daarom is iedereen vanaf nu van harte welkom om gratis gebruik te maken van de Slimme Bandenpomp bij Alfa Naaldwijk.   

Het doel van de Slimme Bandenpomp is dat iedereen, ook zonder dit ooit eerder te hebben gedaan, de banden van de auto moet kunnen oppompen. Met de touchscreen bediening is dit makkelijk en eenvoudig gemaakt en worden gebruikers met enkele simpele vragen geholpen de bandenspanning goed in te stellen. Dat kan handmatig, of aan de hand van het kenteken.  

Voor wie?  

Iedereen mag gebruikmaken van de Slimme Bandenpomp bij Alfa in Naaldwijk. Je kunt ons vinden aan Tiendweg 6. De pomp is voor banden van personenauto's, en caravans, aanhangwagens, motoren en reservewielen. De Slimme Bandenpomp is helaas niet geschikt en ontworpen voor fietsbanden of voor vrachtwagens met meer dan vier banden of een druk van meer dan vijf bar. 

Landelijk beschikbaar  

Onze Slimme Bandenpomp ligt niet voor iedereen op de route, maar via de website van onze partner Band op Spanning www.bandopspanning.nl kun je vinden welke van de ruim honderd andere Slimme Bandenpompen er in de buurt zijn, en of ze openbaar en 24/7 bereikbaar zijn.