Banner

Ondernemen met de actuele cijfers van je bedrijf?

21 februari 2019 | Door:  Peter Bijvoet

De jaarrekening was voor veel ondernemers hét vertrekpunt voor het nemen van financiële beslissingen. Was, want bij Alfa kijken we samen met de ondernemer vooral naar het nu en de toekomst. Daarom is het Alfa Management Paneel ontwikkeld: een instrument dat je realtime inzicht geeft in het reilen en zeilen van je bedrijf. Niet met historische cijfers, maar die van nu.

Het automatiseren van de boekhouding staat al bij veel ondernemers op de agenda. Dit is het startpunt om tot actuele cijfers te komen. Je maakt inmiddels al gebruik van elektronisch factureren, laat facturen automatisch inlezen en je hebt de automatische bankkoppeling. Door deze automatiseringsmogelijkheden is de administratie normaal gesproken altijd bijgewerkt.

Maar wat zeggen deze ingevoerde cijfers nu? Weet je wat dit betekent voor je onderneming? Weet jee wat je (financiële) positie is? Ben je goed bezig of zijn er maatregelen nodig? En wellicht nog belangrijker: waar wil je naartoe als ondernemer?
 

Alfa Management Paneel

Om de juiste beslissingen te kunnen maken, is het van groot belang om het hele jaar door inzicht te hebben in je financiële situatie.  Alfa heeft hiervoor de oplossing: het Alfa Management Paneel (AMP).
 
Met behulp van overzichtelijke grafieken en tabellen geeft Alfa je het hele jaar inzicht. We vergelijken deze cijfers meteen met voorgaande jaren.
In één oogopslag krijg je een compleet dashboard, gepresenteerd, meteen te begrijpen voor iedereen. Mét uiteraard ook de mogelijkheid om dieper op de cijfers in te zoomen. Het dashboard is ook het startpunt om het samen met je klantbeheerder over de toekomst te hebben.
 

Andere rol klantbeheerder

Dit betekent dat de rol van onze klantbeheerders verandert. Steeds meer ligt de focus op de kwartaal- of maandrapportage vanuit het AMP. Tussentijds analyseren en adviseren geeft ondernemers de mogelijkheid vroegtijdig keuzes te maken.
 
Alfa kan samen met jou op een doeltreffende manier vooruitkijken, meedenken en adviseren, zodat de cijfers tot leven komen. Samen zorgen we dat je grip op de cijfers krijgt.
 

Dashboard op maat

Wil je nog meer uit je dashboard halen? Geen probleem, we kunnen het dashboard helemaal op maat voor je maken. Eigen begroting, prognose, kengetallen... dit wordt samen met jou samengesteld.
 
Wil je eens ‘live’ bekijken hoe dit eruit ziet of heb je andere vragen? Kom gerust vrijblijvend een kop koffie bij je klantbeheerder drinken. Met meer dan 30 vestigingen is Alfa overal dichtbij.