Eric de Gans: de zorgboerenspecialist in accountancy

30-01-2023 | Door:  Eric de Gans

Advies geven is wat hem betreft de leukste kant van zijn werk. Met kennis delen als stip op nummer twee. Al is vooral het helpen van bedrijven en dus mensen zijn drijfveer. Hij denkt nooit in problemen, maar juist in oplossingen. Hoe cliché hij die uitspraak zelf ook vindt. Eric de Gans is procesteammanager, klantbeheerder en tekeningsbevoegd accountant bij Alfa Accountants en Adviseurs. Maar hij is vooral de zorgboerenspecialist. Hij heeft inmiddels dusdanig veel kennis vergaard, dat zelfs het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zijn advies ter harte neemt...

Wtza

Eric verdiepte zich in de ‘Wet toetreding zorgaanbieders’ (Wtza). Een wet met nieuwe toetredingsregels voor zorg- en jeugdhulpaanbieders die veel impact hebben op de bedrijfsvoering van onder andere zorgboeren. Hij sloot zich aan bij de Alfa brede zorgkennisgroep en ontwikkelde vanuit die rol een webinar die hij binnen Alfa uitrolde. “Daarna ging het snel. Ik raakte in gesprek met de overkoepelende organisatie van zorgboeren en deelde ook met hen mijn kennis. Hierop vroegen ze input voor hun bespreking met het ministerie van VWS en zo geschiedde. Uitstel van één van de verplichtingen was het resultaat dat werd behaald, mede dankzij mijn advies.”

Webinar

En daar is Eric terecht trots op. Het zorgde ervoor dat de verdieping nog verder ging. Want niet alleen voor de boeren heeft de wet gevolgen, ook voor andere zorgaanbieders zoals fysiotherapeuten, tand- en huisartsen. “Samen met twee andere specialisten geef ik binnenkort een volgende webinar voor zorgboeren en zijn we binnen kantoor Heerhugowaard bezig met een informatieavond voor andere doelgroepen uit de zorg. We merken dat er een enorme behoefte is aan uitleg en advies en haken daar natuurlijk graag op in.”

Volgende stap

Bij Alfa krijgt Eric alle ruimte en dat loont. Inmiddels staat hij binnen de organisatie, en zeker ook daarbuiten, bekend als de zorgboerenspecialist in accountancy. “Ik krijg hier alle vrijheid om te doen wat ik leuk vind en vooral om te doen waar ik goed in ben, mij specialiseren in de wereld van de bijzonder accountancyregels voor zorgondernemingen. De andere kantoren schakelen mij steeds vaker in. Hierdoor bedien ik een klantenbestand dat zich niet louter richt op regio Heerhugowaard, mijn werkplek, maar verspreid is door het hele land. De volgende uitdaging is het opleiden van aankomende specialisten. Een nieuwe stap waar ik erg naar uit kijk!”

Vragen? Meer weten? Neem dan snel contact op met Eric

Eric de Gans

Eric de Gans

Senior klantbeheerder

088 2532124 | edegans@alfa.nl


Meer over Eric