Banner

Marjon van Wijk, de nieuwe procesteammanager van kantoren Assen en Groningen

22 april 2021 | Door:  Nicole Ensing

Ze begon na haar hbo-studie bij Alfa in Assen met het idee ‘om na een paar jaar weer eens verder te gaan kijken’. Die overstap laat na dertien jaar echter nog altijd op zich wachten voor Marjon van Wijk. Best lang wel, voor iemand die van zichzelf zegt al gauw toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Die uitdagingen heeft Marjon echter meer dan genoeg gehad bij Alfa. De meest recente, per 1 april: de rol van procesteammanager voor Assen-Groningen en het lidmaatschap van het managementteam.

Echt nieuw is haar functie als procesteammanager niet, zegt Marjon zelf ook. “Geert Manting deed het hiervoor. Bij hem ben ik begonnen als assistent-accountant in kantoor Assen. Ik werkte veel met hem samen en dat is gedurende die dertien jaar altijd zo gebleven. Ik maakte al een aantal jaren de planningen voor het procesteam, deed de begeleiding van nieuwe collega’s en onderhield de contacten met studieverenigingen.”

De naam procesteammanager staat voor het leiding geven aan het team dat alle accountancywerkzaamheden doet binnen de kantoren Assen en Groningen, legt ze uit. “Dus de jaarrekening opstellen, de administratie doen, de aangiftes verzorgen, begrotingen en tussentijdse cijfers maken... eigenlijk alles wat er voor een klant moet gebeuren.”

Klantbeheerder

Het betekent voor Marjon grotendeels afscheid nemen van de functie die ze bijna tien jaar lang vervulde: die van klantbeheerder. “Ik begon bij Alfa als assistent accountant, maar ik ben na een jaar of vier klantbeheerder geworden. Ik haal echt voldoening uit het werken met mensen, zowel met klanten als met collega’s. Ik hou van het contact met mensen. Als klantbeheerder ben jij het eerste aanspreekpunt als er iets is met die klant. Dat kan van alles zijn: een overname, een vennoot die toetreedt, maar ook privézaken. Van daaruit bekijk je wat die klant nodig heeft. Er zijn klanten waar ik al jaren over de vloer kom. Daar trek je dan al zo lang mee op dat je bijna moet uitkijken dat je er niet té close mee wordt.”

Werken bij Alfa

In dertien jaar tijd is ze ‘nog nooit met tegenzin aan het werk gegaan’, zegt Marjon eerlijk. “Bij Alfa wordt er naar je omgekeken. Dat ervaar je vooral in lastige tijd als deze, dat Alfa en je collega’s er voor je zijn. Het is een fijne, menselijke organisatie om voor te werken. En je vindt bij Alfa genoeg uitdagingen en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.”

Hoofdtaak

Haar ‘klantenkring’ is sinds 1 april wel fors verminderd. “Een dag in de week ben ik nog klantbeheerder, vooral voor de klanten waar ik al vanaf het begin over de vloer kom. Procesteammanager is nu mijn hoofdtaak. Als manager werk ik ook nog in het procesteam mee. Het is fijner als je daar zelf ook het een en ander van weet. Zeker omdat we binnen Alfa bezig zijn met een groot project om onze dienstverlening in de toekomst te veranderen.”

Met dat project verschuift de rol van een kantoor als Alfa meer naar die van adviseur, zegt Marjon. “Je wilt een klant veel meer inzicht geven in de actuele cijfers om op die basis goed te kunnen adviseren. Wij als procesteam zijn dan meer ondersteunend bezig, we zorgen ervoor dat alles eromheen goed geregeld is, dat de cijfers actueel zijn en dat bijvoorbeeld alles op tijd wordt ingediend bij de Belastingdienst.”

Werk/privé-balans bij Alfa

Ook maakt Marjon deel uit van het managementteam van de kantoren in Assen en Groningen. Toevallig is zij een van de vrouwen die recent bij Alfa op leidinggevende posities zijn benoemd. “Ik weet dat Alfa daar veel aandacht aan besteed. Al vind ik dat het niet uit mag maken of je man of vrouw bent, als je je werk maar goed doet. Ik zie ook dat er binnen Alfa heel goed wordt gekeken naar de werk/privé-balans. Ik heb een zoon, ik werk 32 uur en ik kan mijn uren flexibel indelen: tijdens schooltijd of ‘s avonds. Omdat daar binnen Alfa meer aandacht voor is, is het logisch dat het voor vrouwen makkelijker is geworden om op hogere posities terecht te komen.”

Nicole Ensing

Nicole Ensing

Managementassistente

088 2531605 | nensing@alfa.nl


Meer over Nicole