Banner

Accountant voor de glastuinbouw

Als ondernemer werk je met ziel en zaligheid aan je bedrijf. Dat is mooi, en in de meeste gevallen ook nodig om succesvol te zijn. Maar misschien zoek je nóg meer succes en inzicht in nieuwe mogelijkheden? De specialisten van het Adviesteam Bedrijfskunde Tuinbouw (ABT) van Alfa fungeren graag als jouw sparringpartner en financiële coach. Met slimme instrumenten als het Alfa Controle Paneel 2.0 én hun brede expertise in de tuinbouw helpen de adviseurs je om op elk moment in controle te blijven. Oók in lastige tijden. Alfa: de accountant voor de glastuinbouw.

​Overal een oplossing voor

Het ABT herbergt alle deskundigheid en ervaring die een onderneming zich kan wensen, of het nu gaat om bedrijfseconomische of financiële kwesties. Dat is geruststellend in een wereld met snel veranderende financiële regels, schaalvergroting, nieuwe geldstromen en dus een steeds ingewikkelder bedrijfsvoering van tuinbouwbedrijven. 

Hoe werkt het ABT?

De specialisten fungeren als experts van de tuinbouw voor de Alfa-kantoren door heel Nederland. Zij zijn fulltime bezig met de tuinbouw, zitten dagelijks aan tafel met ondernemers en werken op kantoor aan begrotingen, subsidies en het opstellen van diverse soorten managementinformatie. 
Daarmee heb jij het beste van twee werelden: de adviseurs zijn ‘inhoudelijke zwaargewichten’ die de praktijk kennen én hun kennis graag delen in adviesgesprekken. Die gesprekken kunnen ver gaan. Verder dan het opstellen van een jaarrekening, een kritische blik op investeringsplannen of hulp bij het uitwerken van je liquiditeitsbegrotingen.
Uiteraard ben en blijf jij altijd degene die zelf beslist. De adviseur coacht, doet suggesties, beoordeelt offertes, stelt kritische vragen én wijst vooral op mogelijkheden. Daarbij is het goed om te weten dat Alfa ook buiten het ABT tal van specialisten in huis heeft. Variërend van klantbeheerders, fiscalisten, accountants, juristen en HRM-adviseurs: Alfa heeft alle kennis onder één dak.

ACP: Alles onder controle

Ondernemers houden graag alles onder controle. Dat zou niet alleen voor jouw actuele teeltinformatie moeten gelden, maar ook voor jouw financiële klimaat. Daarom heeft Alfa het inmiddels veelgeprezen ACP ontwikkeld, een slim instrument waarmee je heel eenvoudig kunt zien hoe je bedrijf ervoor staat. Inclusief toekomstige kasstroom en voortschrijdende benadering van het jaarresultaat.

AMP: Een stap verder

Welke financiële ruimte ontstaat er als jouw opbrengsten tien procent hoger zijn? Valt die ene investering te doen binnen je kredietruimte? Hoe kun je je kosten nog meer beheersen? En wat zijn de consequenties van extra personeel? Vragen die elke ondernemer dagelijks moet beantwoorden. Het antwoord is niet altijd een, twee drie te geven. Daarom introduceert Alfa het Alfa Management Paneel. Een slimme toepassing die je altijd en overal het inzicht geeft om optimaal te sturen op de cijfers. 

Lees de actualiteiten voor de glastuinbouw