Banner

Glastuinbouw

Als ondernemer werkt u met ziel en zaligheid aan uw bedrijf. Dat is mooi, en in de meeste gevallen ook nodig om succesvol te zijn. Maar misschien zoekt u nóg meer succes en inzicht in nieuwe mogelijkheden? De specialisten van het Adviesteam Bedrijfskunde Tuinbouw (ABT) van Alfa fungeren graag als uw sparringpartner en financiële coach. Met slimme instrumenten als het Alfa Controle Paneel 2.0 én hun brede expertise in de tuinbouw helpen de adviseurs u om op elk moment in controle te blijven. Oók in lastige tijden.

‚ÄčOveral een oplossing voor

Het ABT herbergt alle deskundigheid en ervaring die een onderneming zich kan wensen, of het nu gaat om bedrijfseconomische of financiële kwesties. Dat is geruststellend in een wereld met snel veranderende financiële regels, schaalvergroting, nieuwe geldstromen en dus een steeds ingewikkelder bedrijfsvoering van tuinbouwbedrijven. 

Hoe werkt het ABT?

De specialisten fungeren als experts van de tuinbouw voor de Alfa-kantoren door heel Nederland. Zij zijn fulltime bezig met de tuinbouw, zitten dagelijks aan tafel met ondernemers en werken op kantoor aan begrotingen, subsidies en het opstellen van diverse soorten managementinformatie. 
Daarmee heeft u het beste van twee werelden: de adviseurs zijn ‘inhoudelijke zwaargewichten’ die de praktijk kennen én hun kennis graag delen in adviesgesprekken. Die gesprekken kunnen ver gaan. Verder dan het opstellen van een jaarrekening, een kritische blik op investeringsplannen of hulp bij het uitwerken van uw liquiditeitsbegrotingen.
Uiteraard bent en blijft u altijd degene die zelf beslist. De adviseur coacht, doet suggesties, beoordeelt offertes, stelt kritische vragen én wijst vooral op mogelijkheden. Daarbij is het goed om te weten dat Alfa ook buiten het ABT tal van specialisten in huis heeft. Variërend van klantbeheerders, fiscalisten, accountants, juristen en HRM-adviseurs: Alfa heeft alle kennis onder één dak.

ACP: Alles onder controle

Ondernemers houden graag alles onder controle. Dat zou niet alleen voor uw actuele teeltinformatie moeten gelden, maar ook voor uw financiële klimaat. Daarom heeft Alfa het inmiddels veelgeprezen ACP ontwikkeld, een slim instrument waarmee u heel eenvoudig kunt zien hoe uw bedrijf er voor staat. Inclusief toekomstige kasstroom en voortschrijdende benadering van het jaarresultaat.

AMP: Een stap verder

Welke financiële ruimte ontstaat er als uw opbrengsten tien procent hoger zijn? Valt die ene investering te doen binnen mijn kredietruimte? Hoe kunt u uw kosten nog meer beheersen? En wat zijn de consequenties van extra personeel? Vragen die elke ondernemer dagelijks moet beantwoorden. Het antwoord is niet altijd een, twee drie te geven. Daarom introduceert Alfa het Alfa Management Paneel. Een slimme toepassing die u altijd en overal het inzicht geeft om optimaal te sturen op de cijfers.