Banner

Accountant voor de boomkwekerij

Als ondernemer in de boomkwekerij ben je op zoek naar een betrokken partner. Iemand die weet waar hij of zij over praat en die dichtbij jouw sector staat en op de hoogte is van alle ontwikkelingen. Alfa kan jou als ondernemer in de boomkwekerij doelgericht adviseren over je bedrijfsvoering. In de boomkwekerij zijn we als geen ander thuis. We zijn er niet alleen maar voor je administratieve ondersteuning, maar helpen je ook bij het ontwikkelen van een visie en het gebruikmaken van fiscale voordelen of subsidies.

​Groei mee met Alfa

Er spelen veel zaken in de boomkwekerij. Hoge gronddruk, vraagstukken rond ontsluiting en verkaveling, just-in-time-levering, een schaarste aan vakbekwaam personeel, mechanisatie en schaalvergroting: als ondernemer moet je van alle markten thuis zijn. 
Alfa staat voor je klaar. Wij zijn deskundig in de boomkwekerij en kennen de specifieke regelgeving. Graag omringen wij je met brede financiële vakkennis en specialistische branchekennis. 

HRM-oplossingen van Alfa

Heb je ook te maken met seizoenshulpen of personeelswisselingen? Dan vraagt jouw loonadministratie om een flexibele aanpak. Wij werken met modellen waarbij gegevens op eenvoudige wijze aan belanghebbenden zoals de Belastingdienst en het UWV WERKbedrijf worden toegestuurd. Daarnaast geeft Alfa Salaris en Personeel (ASP) je toegang tot de meest complete vorm van salaris- en personeelsadministratie. Je beschikt online over up-to-date stuurinformatie en een digitaal archief.

Kengetallenoverzicht bij jaarrekening

Je bent actief in een sector waar de opbrengsten onder druk staan. Om te bepalen hoe hoog de kosten mogen zijn en wat gangbaar is in de sector, biedt Alfa een specifiek kengetallenoverzicht als bijlage in de jaarrekening. Deze cijfers geven jouw financiële bedrijfsresultaten weer ten opzichte van voorgaande jaren en geven daarnaast inzicht in je positie ten opzichte van collega-ondernemers. De kengetallen vormen de basis voor een betere besluitvorming over de groei, ontwikkeling en het voortbestaan van jouw bedrijf.

De Alfa Winstverbeteraar voor meer rendement

Hoe scoor je op het gebied van marketing? Ken je jouw klanten  en bedien je ze op de juiste manier? Wat voor type klanten heb je? Bied je iets unieks? Welke winstdoelstelling heb je voor ogen?  Wat is je concurrentiepositie? De antwoorden op deze en andere vragen brengt de Alfa Winstverbeteraar voor jou in kaart. 
Een bedrijfsvergelijking laat je zien waar kansen liggen voor jouw bedrijf. Zo kun je gerichte maatregelen nemen om de winst van je bedrijf daadwerkelijk te verbeteren.

Lees de laatste artikelen over de boomkwekerijsector