Banner

Boomkwekerij

Als ondernemer in de boomkwekerij bent u op zoek naar een betrokken partner. Iemand die weet waar hij of zij over praat en die dichtbij uw sector staat en op de hoogte is van alle ontwikkelingen. Alfa kan u als ondernemer in de boomkwekerij doelgericht adviseren over uw bedrijfsvoering. In de boomkwekerij zijn we als geen ander thuis. We zijn er niet alleen maar voor uw administratieve ondersteuning, maar helpen u ook bij het ontwikkelen van een visie en het gebruik maken van fiscale voordelen of subsidies.

​Groei mee met Alfa

Er spelen veel zaken in de boomkwekerij. Hoge gronddruk, vraagstukken rond ontsluiting en verkaveling, just-in-time-levering, een schaarste aan vakbekwaam personeel, mechanisatie en schaalvergroting: als ondernemer moet u van alle markten thuis zijn. 
Alfa staat voor u klaar. Alfa is deskundig in de boomkwekerij en kent de specifieke regelgeving. Wij omringen u graag met brede financiële vakkennis en specialistische branchekennis. 

HRM-oplossingen van Alfa

Heeft u ook te maken met seizoenshulpen of personeelswisselingen? Uw loonadministratie vraagt om een flexibele aanpak. Wij werken met modellen waarbij gegevens op eenvoudige wijze aan belanghebbenden zoals de Belastingdienst en het UWV WERKbedrijf worden toegestuurd. Daarnaast geeft Alfa Salaris en Personeel (ASP) u toegang tot de meest complete vorm van salaris- en personeelsadministratie. U beschikt online over up-to-date stuurinformatie en een digitaal archief.

Kengetallenoverzicht bij jaarrekening

U bent actief in een sector waar de opbrengsten onder druk staan. Om te bepalen hoe hoog de kosten mogen zijn en wat gangbaar is in de sector, biedt Alfa een specifiek kengetallenoverzicht als bijlage in de jaarrekening. Deze cijfers geven uw financiële bedrijfsresultaten weer ten opzichte van voorgaande jaren en geven daarnaast inzicht in uw positie ten opzichte van collega-ondernemers. De kengetallen vormen de basis voor een betere besluitvorming over de groei, ontwikkeling en het voortbestaan van uw bedrijf.

De Alfa Winstverbeteraar voor meer rendement

Hoe scoort u op het gebied van marketing? Kent u uw klanten en bedient u deze op de juiste manier? Wat voor type klanten heeft u nu? Biedt u hen iets unieks? Welke winstdoelstelling heeft u voor ogen? Wat is uw concurrentiepositie? De antwoorden op deze en andere vragen brengt de Alfa Winstverbeteraar voor u in kaart. 
Een bedrijfsvergelijking laat u zien waar kansen liggen voor uw bedrijf. Zo kunt u gerichte maatregelen nemen om de winst van uw bedrijf daadwerkelijk te verbeteren.