Banner

Akkerbouw

Alfa kent de akkerbouwsector van dichtbij. Niet verwonderlijk, want de oorsprong van Alfa ligt in de agrarische sector. Bedrijfskundigen, fiscalisten, juristen, accountants en loonadviseurs staan voor u klaar om u optimaal van dienst te  zijn. Zij weten alles over wet- en regelgeving  in de agrarische sector zoals het EU-landbouwbeleid, de mestwetgeving, ruimtelijke ordening, fiscale wetgeving en het pachtrecht. Samen met u kunnen wij uw bedrijfsvoering optimaliseren; denk bijvoorbeeld aan hoe u uw kosten beheerst. Alfa weet meerwaarde voor u en uw bedrijf boven te halen.

Specialisten in de akkerbouw

Alfa is dé deskundige in de akkerbouwsector. We staan dichtbij uw werkveld en kennen de specifieke regelgeving voor uw bedrijf en bedrijfstak. En we adviseren u doelgericht op financieel, fiscaal en bedrijfseconomisch/ bedrijfskundig terrein. Ook voor advisering op het gebied van subsidies milieuwetgeving en investeringssubsidies kunt u van Alfa meer verwachten.

Verschillende disciplines

Ook voor meer specialistische kennis doet u nooit tevergeefs een beroep op onze adviseurs. Bijvoorbeeld als het gaat over biologische landbouw, akkerbouwgewassen en landbouwwerktuigen. Zelfs voor vragen over toeslagrechten, het doorlichten van uw bedrijf, het maken van een investeringsplan en grondoverdracht kunt u terecht bij Alfa.

Personeel

Heeft uw bedrijf te maken met seizoenshulpen of personeelswisselingen? Dan is een flexibele loonadministratie eerste vereiste. Met de efficiënte modellen van Alfa worden uw gegevens op eenvoudige wijze verstuurd aan onder meer de Belastingdienst en het UWV WERKbedrijf. 

Van rechtsvorm veranderen?

Speelt u met de gedachte om een VOF of BV op te richten? Alfa brengt in kaart hoe u fiscaal de voordelen rond bedrijfswinst, bedrijfsoverdracht of staking kunt benutten, zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen.