Banner

Accountant voor de akkerbouwsector

Alfa kent de akkerbouwsector van dichtbij. Niet verwonderlijk, want de oorsprong van Alfa ligt in de agrarische sector. Bedrijfskundigen, fiscalisten, juristen, accountants en loonadviseurs staan voor je klaar om je optimaal van dienst te  zijn. Zij weten alles over wet- en regelgeving  in de agrarische sector zoals het EU-landbouwbeleid, de mestwetgeving, ruimtelijke ordening, fiscale wetgeving en het pachtrecht. Samen met jou kunnen wij jouw bedrijfsvoering optimaliseren; denk bijvoorbeeld aan hoe je je kosten beheerst. Alfa weet meerwaarde voor jou en je bedrijf boven te halen.

Specialisten in de akkerbouw

Alfa is dé deskundige in de akkerbouwsector. We staan dichtbij jouw werkveld en kennen de specifieke regelgeving voor jouw bedrijf en bedrijfstak. En we adviseren je doelgericht op financieel, fiscaal en bedrijfseconomisch/ bedrijfskundig terrein. Ook voor advisering op het gebied van subsidies milieuwetgeving en investeringssubsidies kun je van Alfa meer verwachten.

Verschillende disciplines

Ook voor meer specialistische kennis doe je nooit tevergeefs een beroep op onze adviseurs. Bijvoorbeeld als het gaat over biologische landbouw, akkerbouwgewassen en landbouwwerktuigen. Zelfs voor vragen over toeslagrechten, het doorlichten van je bedrijf, het maken van een investeringsplan en grondoverdracht kun je terecht bij Alfa.

Personeel

Heeft je bedrijf te maken met seizoenshulpen of personeelswisselingen? Dan is een flexibele loonadministratie eerste vereiste. Met de efficiënte modellen van Alfa worden je gegevens op eenvoudige wijze verstuurd aan onder meer de Belastingdienst en het UWV WERKbedrijf. 

Van rechtsvorm veranderen?

Speel je met de gedachte om een VOF of BV op te richten? Alfa brengt in kaart hoe je fiscaal de voordelen rond bedrijfswinst, bedrijfsoverdracht of staking kunt benutten, zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen.

Lees de actualiteiten over de akkerbouwsector