Banner

Onze teams uitgebreid met drie leuke dames!

13 april 2023 | Door:  Marina de Wit

Ilona Rademaker (30), klantbeheerder

Voor Alfa werkte Ilona 13 jaar bij een klein administratiekantoor. “Als klantbeheerder hield ik me bezig met accountancy en gaf fiscaal advies. Na zo’n tijd bouw je een goede relatie met je klanten op.” Al was het een moeilijke stap, Ilona waagde toch de sprong in het diepe. “Je wilt uit het vaste stramien, uit het routinewerk, je wilt groeien, vandaar de overstap.” Ilona is opgegroeid in De Hoef en woont nu met haar vriend in Zevenhoven. “Het dorpse karakter past ook goed bij Alfa. Als klantbeheerder ga ik een brede klantenkring bedienen. Ik ben terecht gekomen in een gezellig team dat wel van een dolletje houdt!”

Ilona studeerde fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam. “Mijn fiscale achtergrond komt goed van pas in mijn rol als klantbeheerder.” In haar vrije tijd vind je haar regelmatig bij de handbalvereniging HSV in De Hoef, waarvan ze al 24 jaar lid is.

Ingrid Hopman (28), junior fiscaal adviseur

Ze wist het al een tijdje: bij Alfa wil ik gaan werken. “Om de hoek, middelgroot en qua advies er het maximale uithalen voor de klant.” Ingrid slaagde deze week voor haar master fiscaal recht op Nyenrode en studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam fiscaal recht en economie. “Als adviseur ga ik me bij Alfa richten op mkb én agro klanten”, begint ze. “Mijn opa en oma waren boer, dus het agro gevoel zit erin!” Over haar doel bij Alfa is ze duidelijk: ondernemers niet onnodig veel belasting laten betalen, adviezen toelichten in begrijpelijke taal én ontzorgen. “Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg! Dit geldt voor klanten en collega’s.”

Ingrid is flexibel en ze heeft haar zaakjes graag goed georganiseerd. “Bij Alfa is iedereen vriendelijk en behulpzaam”, is haar eerste ervaring. Ingrid jogt, zwemt, fietst, kunstschaatst en rijdt paard. ‘Een echt paardenmeisje’, zoals ze zelf zegt. Vanaf haar vierde helpt ze al mee in de stal. Daarnaast is ze ook als vrijwillige EHBO’er op lokale evenementen zoals schoolvoetbal, de seniorenmiddag of dodenherdenking te vinden, waarbij ze steevast de vraag krijgt ‘jij werkt zeker in de zorg’? “Haha, als ik aangeef dat ik belastingadviseur ben, komen ze het jaar erop nog weleens terug met een vraag over hun belasting.”

Imola Zsigmond (34), junior assistent accountant

Tien jaar geleden verhuisde Imola met haar man vanuit Hongaars-Roemenië naar Aalsmeer om te gaan sparen voor een huis en dan terug te keren, maar ze bleven in Nederland met inmiddels drie kinderen én een nieuwe baan bij Alfa. “Géén ervaring, maar wel twee hbo-studies afgerond, waaronder accountancy”, vertelt Imola. Zij is blij dat ze deze kans bij Alfa krijgt. “Ik woon vlakbij kantoor en tijdens mijn hardlooprondje dacht ik: nu ga ik solliciteren.”

Imola bakt graag taarten met als favoriet de mascarpone vanille crème met slagroom. “Ik ben christelijk opgevoed en bezoek regelmatig de Oosterkerk in Aalsmeer”, waar zij ook in een band zingt en vrijwilligster is bij de peuterinstuif. Wat maakt Nederland zo leuk? “Overal is water! En de mensen! Ik was ook dankbaar om in Nederland te mogen bevallen, alles is hier zo goed geregeld! Ik was ook positief verrast door het mooie inwerkprogramma bij Alfa, de paasattentie en de uitjes later in het jaar naar Hellendoorn en Lemmer, ontzettend leuk!” Imola is een positief ingesteld mens, extravert en houdt van mensen.

vlnr: Ingrid, Ilona, Imola

 

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina