Banner

Succesvolle afsluiting Alfa Agro Academie

13 september 2021 | Door:  Henk Overbeek

Op 2 september heeft de afsluiting plaatsgevonden van de Alfa Agro Academie en hebben 11 deelnemers hun certificaat ontvangen uit handen van markmanager Hans de Bie en agro directeur Henk Overbeek. 

De deelnemers hebben vanaf april 2019 in een achttal bijeenkomsten hun kennis vergroot in het licht van een veranderende omgeving. En een veranderende omgeving is het op dit moment, waardoor de afsluiting ook ruim een jaar later plaats vond dan bedoelt. In de laatste bijeenkomst is teruggekeken op de behandelende stof bestaande uit zowel vakinhoudelijke als sociale onderwerpen.
 
Alle deelnemers kijken terug op leerzame bijeenkomsten waarin zij zich hebben kunnen ontwikkelen als jonge agrarische ondernemers.
 
De Alfa Agro Academie is een leergang waarbij jonge agrarische ondernemers gedurende een tweejarig traject aan de slag zijn gegaan met de ontwikkeling van zichzelf als persoon en dat van hun onderneming. Gedurende de bijeenkomsten zijn de volgende onderwerpen aan de orde geweest:
 
De jaarrekening en de balans
Cijferinzicht in saldo, resultaat en liquiditeit
DISC-analyse
Wet- en regelgeving
Samenwerken
Bedrijfsperspectief en ontwikkeling
Gesprekstechniek, hoe “verkoop” ik mezelf en/of mijn bedrijf
 
De Alfa Agro Academie is een praktisch programma om jou als ondernemer verder te brengen. Geen theorie om de theorie, maar praktische handvatten waar de ondernemer direct mee aan de slag kan!
 
De deelnemers aan de eerste Alfa Agro Academie hebben het traject als zeer succesvol ervaren. Eén van de reacties is “Wat de cursus ook interessant maakt is dat je andere mensen leert kennen, uit andere sectoren. Hoe gaat het daar, hoe is de afzet? Allemaal hebben we dezelfde leeftijd en zitten we tegen bedrijfsovername aan of vlak erna. Je zit dus allemaal in hetzelfde schuitje.”
 
Ook de medewerkers van Alfa kijken terug op een succesvolle Alfa Agro Academie.
 
Januari 2022 begint weer een nieuwe groep. Interesse? Neem dan contact op met Henk Overbeek van Alfa Accountants en Adviseurs of meld je aan via de aanmeldknop.
 
Aanmelden Agro Academie