Banner

Wat kost CO2-beprijzing straks: inzicht met CO2-impactscan

5 juli 2022 | Door:  Carol de Wit

Alfa Accountants en Adviseurs zet zich in voor een duurzame bedrijfsvoering van ondernemingen. Duurzaamheid speelt onder andere in een energie-intensieve sector als transport en logistiek. Beladingsgraad, betere planning en minder kilometers rijden dragen bij aan minder CO2-uitstoot. En wat is het gevolg van een CO2-beprijzing in de toekomst? Wat gaat dat de onderneming kosten? Door inzicht in de CO2-uitstoot van je onderneming kun je beter sturen op duurzaamheid, onderbouwde (investerings)keuzes maken en anticiperen op de CO2 beprijzing. De CO2-impactscan maakt de impact van CO2-beprijzing inzichtelijk voor jouw bedrijf.

Duurzaam ondernemen is zakendoen op een manier waarop ook mens, milieu en samenleving ertoe doen. Als ondernemer moet je op de hoogte zijn waar jouw bedrijf staat ten aanzien van verduurzaming. Het is daarbij belangrijk om te beseffen wat de impact is op het bedrijfsresultaat. Samen met een adviseur kun je de kansen in kaart brengen om duurzamer te ondernemen en stappen te maken richting optimalisatie, security of supply en kostenbeheersing.

CO2-beprijzing

Als transportondernemer behoor je tot de intensieve energie-sector en moet je er rekening mee houden dat vrachtauto's te maken krijgen met CO2-beprijzing. Maar welke impact heeft de beprijzing op jouw onderneming? Wat betekent dit voor jou? Inzicht in de CO2-uitstoot is goed voor het milieu maar heeft ook gevolgen voor jouw toekomstige rendement.

CO2-impactscan

Alfa heeft de handen ineengeslagen met het bedrijf Greenaumatic. Greenaumatic haalt duurzame cijfers met slimme software boven tafel door middel van een CO2-impactscan. Met de CO2-impactscan heb je snel inzicht in je uitstoot en het toekomstige effect op het rendement van jouw onderneming. De CO2-impactscan kost 200 euro exclusief btw.

Neem contact met mij op voor meer informatie over de CO2-impactscan

Maatregelen CO2-impactscan

Met de uitkomsten van de CO2-impactscan weet je waar je staat. Samen met een adviseur van Alfa kun je maatregelen treffen die passen bij jouw bedrijf. Wij kunnen voor je berekenen met welke financiële reikwijdte je te maken hebt. We brengen in kaart welke fiscale mogelijkheden er voor je zijn en kunnen je ondersteunen bij het aanvragen van subsidies.

Meer info

Wil je meer weten over de CO2-impactscan, neem dan contact op met je klantbeheerder van Alfa. Ben je nog geen klant, maar heb je interesse? Neem dan gerust contact op met onze sectormanager Transport en Logistiek, Carol de Wit via telefoon 088 253 1885 of email caroldewit@alfa.nl. Ook voor andere vragen helpen we je graag! Met 35 vestigingen in Nederland zijn we ‘Overal dichtbij’.

Carol de Wit

Carol de Wit

Sectormanager Transport en Logistiek

088 2531885 | caroldewit@alfa.nl


Meer over Carol