Banner

Bezig met innovaties of productontwikkeling? Vraag tijdig de WBSO subsidie aan!

28 september 2023 | Door:  Jelmer Beckmann

Is jouw bedrijf bezig met innovatieve oplossingen of technologische ontwikkelingen? Dan is de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) jouw steun in de rug in 2024 en daarna! Onze WBSO specialisten nemen je graag mee in de wereld van deze subsidie. Wacht niet te lang, want het is nú tijd om hiermee aan de slag te gaan.

Wat is de WBSO subsidie?

De WBSO is een loonkostensubsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om innovatie te bevorderen en de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven te versterken. Deze subsidieregeling stimuleert speur- en ontwikkelingswerk (R&D) door een aanzienlijke vermindering van loonkosten en andere uitgaven die gerelateerd zijn aan jouw innovatieve projecten. Dit betekent dat jouw bedrijf meer financiële ruimte krijgt om te investeren in onderzoek en ontwikkeling, wat op zijn beurt weer kan leiden tot een concurrentievoordeel op de markt.

De voordelen van de WBSO

Tijdig aanvragen

Door nu samen met Alfa Consultants de WBSO aan te vragen voor 2024, kan je ervoor zorgen dat jouw innovatieplannen naadloos worden ondersteund en gefinancierd. De WBSO aanvraag kan niet met terugwerkende kracht worden gedaan en moet vooraf worden aangevraagd. Om te profiteren van deze regeling moet je dus vooruit plannen en tijdig de aanvraag indienen. Het tijdig aanvragen van de subsidie zorgt voor een maximale opbrengst,  gestroomlijnde workflow en voorkomt onnodige onderbrekingen in je R&D-activiteiten.

Begeleiding Alfa

Ons team van ervaren WBSO-adviseurs staat klaar om jou te begeleiden bij elke stap van het WBSO-proces, van de  aanvraag tot de subsidiebeschikking. Ook adviseren wij je graag over gerelateerde subsidies.

Wil je met ons onderzoeken of deze subsidie binnen jouw bedrijf kan worden ingezet? Wij gaan graag met je in gesprek. Je kan contact opnemen via subsidieadvies@alfa.nl of 088 253 3200.

Jelmer Beckmann

Jelmer Beckmann

Manager subsidies mkb

088 2532793 | jbeckmann@alfa.nl


Meer over Jelmer