Mijn naam is Frank Piek en ik ben werkzaam als belastingadviseur bij Alfa. De meeste voldoening haal ik uit het van A tot Z uitwerken van grote wijzigingen bij ondernemers. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het fiscaal vormgeven van een wijziging van een rechtsvorm (zoals een wijzing van een eenmanszaak naar een bv-structuur).

Een ander actueel thema binnen de agropraktijk is de hybride structuur. Dit betekent dat er een bv wordt toegevoegd aan de bestaande ondernemingsvorm (bijvoorbeeld een eenmanszaak of maatschap). Het fiscale voordeel van deze structuur is van een groot aantal elementen afhankelijk. Daarnaast spelen er ook andere aspecten een rol, waaronder de toekomst van het bedrijf. Het samen met de klant bespreken van de mogelijkheden en onmogelijkheden, daar krijg ik als belastingadviseur energie van.

In mijn privéleven besteed ik veel tijd aan mijn familie en vrienden. Het ontdekken van de wereld door het maken van verre reizen is één van de dingen die ik graag met mijn vriendin doe. Daarnaast ben ik ook regelmatig te vinden in de sportschool, iets wat naar mijn mening zeker nodig is bij een toch wel zittend beroep als belastingadviseur.


Recente artikelen van Frank

Fiscale en juridische vragen in abonnementsvorm

Fiscale en juridische vragen in abonnementsvorm

2 november 2020

Alfa introduceert een abonnementsmodel voor de beantwoording van fiscale en juridische vragen. Dit kan al vanaf 75 euro per maand.

De eerste babystapjes als belastingadviseur bij Alfa

De eerste babystapjes als belastingadviseur bij Alfa

28 februari 2019

Voordat ik begin met het verhaal over mijn eerste fase als belastingadviseur, wil ik mij eerst graag even aan jullie voorstellen. Mijn naam is Frank Piek. Ik ben 25 jaar en ben ongeveer anderhalf jaar in dienst bij Alfa Accountants en Adviseurs als junior belastingadviseur.